ΚΟΣΜΟΣ

Αδελφή θύματος ξεσπά στο Newsbomb.gr: «Θρηνούμε όλοι - Δεν θα υπάρξει ειρήνη όσο υπάρχει η Χαμάς»

Αδελφή θύματος ξεσπά στο Newsbomb.gr: «Θρηνούμε όλοι - Δεν θα υπάρξει ειρήνη όσο υπάρχει η Χαμάς»
Η Ελινόρ με τον απεσταλμένο του Newsbomb.gr στο Ισραήλ, Σωτήρη Σκουλούδη.
Newsbomb.gr

Ανείπωτος θρήνος για τους συγγενείς των εκτελεσθέντων από τη Χαμάς, έπειτα από την εισβολή στα ισραηλινά εδάφη στις 7 Οκτωβρίου. Το Newsbomb.gr βρέθηκε στην Ιερουσαλήμ και συνομίλησε με την αδερφή ενός νεκρού στρατιώτη.

Στο σπίτι της Ελινόρ, θρηνούν όλοι οι συγγενείς μαζεμένοι, 9 ημέρες μετά την εκτέλεση του αδερφού της, Μπινιαμίν Γκαμπριέλ Γιονά, κατά την εισβολή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, στα ισραηλινά εδάφη κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο νεαρός στρατιώτης, ήταν απο τους πρώτους που κλήθηκαν να επέμβουν εκείνες τις δραματικές ώρες, με αποστολή μαζί με συναδέλφους του να μεταβούν σε σημείο εγκαταστάσεων του αντιπυραυλικού συστήματος Iron Dome, κοντά στη Γάζα, με σκοπό να το προστατέψουν. Δεν έφτασαν ποτέ - από το σημείο που περνούσαν, είχαν στήσει ενέδρα οι μαχητές της Χαμάς, και το όχημα τους βρέθηκε αναποδογυρισμένο, έχοντας δεχθεί πιθανότατα πλήγμα από ρουκέτα.

Θα περνούσαν λίγα 24ωρα ακόμα για να μάθει η οικογενεια του τα τραγικά νέα, καθώς τις επόμενες ώρες και ημέρες επικράτησε χάος, μέχρι ο Ισραηλινός στρατός να ανακτήσει τον έλεγχο και να εξουδετερώσει τους εισβολείς.

Η ίδια, μιλά συντετριμμένη, μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα της, στον φακό του Newsbomb.gr, μιλώντας για τον μονάκριβο αδερφό της. Έξω από το σπίτι της, κυματίζουν μεσίστιες οι ισραηλινές σημαίες προς τιμήν του αδερφού της αλλά και δυο ακόμα ανδρών, από την ίδια γειτονιά, που έχασαν τη ζωή τους την ίδια μέρα.

«Είμαι τόσο υπερήφανη για αυτόν. Παρόλο που θα μπορούσε να μην πάει εκεί, επέλεξε ο ίδιος να το κάνει. Αυτό που αισθάνομαι είναι ότι μου πήραν τον αδελφό μου. Δεν υπάρχει πόλη ή χωριό στο Ισραήλ να μην θρηνεί κάποιον. Πρέπει να γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο αυτό που συνέβη», λέει δακρυσμένη. «Πρέπει να ξυπνήσει ο δυτικός κόσμος και να συνειδητοποιήσει τι γίνεται εδώ. Δεν θα υπάρξει ειρήνη όσο υπάρχει η Χαμάς», συμπληρώνει.

Δείτε τη συγκλονιστική συνέντευξη:

Σχετικές ειδήσεις