ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ισραήλ: Χαρτογραφήθηκε το δίκτυο τούνελ της Χαμάς – Το υπερόπλο των ισραηλινών

Πόλεμος Ισραήλ: Χαρτογραφήθηκε το δίκτυο τούνελ της Χαμάς – Το υπερόπλο των ισραηλινών
AP photo

Πόλεμος Ισραήλ: Στην μάχη μπαίνει και η τεχνητή νοημοσύνη με το Ισραήλ να ρίχνει στο πεδίο και υπερσύγχρονα drone

Με το Ισραήλ και τη Χαμάς στα πρόθυρα της κατά μέτωπο σύγκρουσης οι αναλυτές ανά τον κόσμο κάνουν λόγο για έναν πόλεμο με παγίδες που θα έχει μεγάλες απώλειες και για τις δύο πλευρές.

Την ώρα που οι πολεμικές συγκρούσεις γίνονται γειτονιά γειτονιά και σπίτι σπίτι στην πυκνοκατοικημένη πόλη της Γάζας από κάτω βρίσκεται μία δεύτερη υπόγεια πόλη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού η πόλη της Γάζας διατρέχεται από ένα δίκτυο τούνελ 500 χιλιομέτρων. Στο χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα το 2021 το Ισραήλ, φαίνεται μέρος αυτού του δικτύου που οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες έχουν καταφέρει να χαρτογραφήσουν. Ενδεικτικό είναι πως η Χαμάς κάνει λόγο για σήραγγες συνολικού μήκους 500χλμ, τη στιγμή που το μετρό του Λονδίνου έχει μήκος περίπου 400χλμ και της Αθήνας 91χλμ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, σύμφωνα με τους ισραηλινούς πολλές από τις σήραγγες στις οποίες κινούνται και κρύβονται τα μέλη της Χαμάς βρίσκονται κάτω από τζαμιά, από σχολεία και σε απόσταση αναπνοής από το Πανεπιστήμιο της Γάζας.

Από την άλλη και ο ισραηλινός στρατός είνια πολύ καλά εκπαιδευμένος για μάχες σε αστικό περιβάλλον. Αιχμή του δόρατος σε αυτή τη μάχη θα είναι η ταξιαρχία Γκολάνι, η οποία μαζί με την ταξιαρχία Κφιρ θα σηκώσουν το βάρος των πρώτων δύσκολων ενεργειών για να ανοίξουν ασφαλείς διαδρόμους για τις υπόλοιπες δυνάμεις και τα άρματα μάχης.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι ισραηλινοί θα χρειαστεί να εμπλακούν στη σκληρή μάχη των τούνελ και για την απελευθέρωση των ομήρων.

Drone LANIUS: Το υπερόπλο των ισραηλινών

Το υπερόπλο που θα χρησιμοποιήσουν οι Ισραηλινοί στον πόλεμο των τούνελ είναi μόλις 30 εκατοστά, είνια drone και ονομάζεται Lanius. Το συγκεκριμένο drone μπορεί να κινηθεί σε κλειστούς χώρους, να χαρτογραφήσει ολόκληρα κτήρια, να παρακολουθήσει το στόχο του και να πραγματοποιήσει το τελικό χτύπημα είτε τηλεχειριζόμενο είτε αυτόνομα.

Μάλιστα το Lanius έχει και προγραμματισμένη λειτουργία ενέδρας. Μπορεί με λίγα λόγια να παραμείνει κρυμμένο μέχρι ο στόχος να εμφανιστεί και να πραγματοποιήσει το χτύπημά του

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN:

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς απελευθέρωσε μια Αμερικανίδα και την κόρη της

Γάζα: Συγκλονίζει η μαρτυρία του Αρχιεπίσκοπου Τιβεριάδος Αλεξίου μέσα από τη μονή που «χτυπήθηκε»

Πεντάγωνο: Νέα έκθεση - Πάνω από 270 νέες αναφορές σε 8 μήνες για «θεάσεις UFO»