ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατικό χτύπημα στην Αγγλία με έναν νεκρό - Το έκρυβαν επί μια εβδομάδα!

Τρομοκρατικό χτύπημα στην Αγγλία με έναν νεκρό - Το έκρυβαν επί μια εβδομάδα!
X/Twitter

Ο δράστης που συνελήφθη από την αστυνομία είπε ότι το έκανε «για την Παλαιστίνη»

Στην αποκάλυψη ότι ένας Μαροκινός σκότωσε έναν 70χρονο σε περιοχή της Αγγλίας, ως «εκδίκηση για την Παλαιστίνη» προχώρησε η βρετανική Telegraph.

Η τρομοκρατική επίθεση του άντρα από το Μαρόκο σημειώθηκε την περασμένη κυριακή, στην περιοχή Χαρτλπουλ, ενώ έγινε γνωστή μία εβδομάδα μετά και αφότου βουλευτές αντέδρασαν λέγοντας πως οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν τι συνέβη, εν μέσω προειδοποιήσεων για διαδηλώσεις το Σαββατοκύριακο, που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν τέτοιου είδους επιθέσεις «μοναχικών λύκων».

Ο δράστης είναι ο Άχμεντ Αλίντ, 44 ετών, ο οποίος σκοτώσε τον 70χρονο Τέρενς Κάρνεϊ, την ώρα που ο δεύτερος πήγαινε σε ΑΤΜ για να τραβήξει χρήματα.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο 44χρονος έφτασε στη Μεγάλη Βρετανία το 2020, με φουσκωτό, ζητώντας άσυλο. Ο άνδρας έμενε σε έναν ξενώνα για αιτούντες άσυλο στο Χαρτλπουλ, δίπλα από τον οποίο βρισκόταν το ΑΤΜ το οποίο έγινε τόπος εγκλήματος, καθώς εκεί «εκτέλεσε» τον 70χρονο με μαχαίρι ο Μαροκινός.

Ο άνδρας είπε στις αρχές όταν συνελήφθη ότι το έκανε για εκδίκηση στο Ισραήλ «επειδή σκοτώνει παιδιά στη Γάζα».

Σύμφωνα πάντα με την Telegraph ανώτεροι πολιτικοί αξιωματούχοι την Παρασκευή αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο δεν είδαν το φως της δημοσιότητας τέτοιες σοβαρές πληροφορίες, όταν οι υπηρεσίες ασφαλείας παγκοσμίως βρίσκονται στα ανώτατα επίπεδα συναγερμού για τρομοκρατικές επιθέσεις εν μέσω του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες εξάλλου από την επίθεση ενός 45χρονου Τυνήσιου στις Βρυξέλλες, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε δύο Σουηδούς οπαδούς, ενώ έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Τέτοια περιστατικά έχουν ανοίξει τη συζήτηση για τις μεταναστευτικές ροές και κατά πόσο αποτελούν κίνδυνο για την Ευρώπη.