ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Σύγκρουση πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα - Ένας νεκρός και 4 αγνοούμενοι

Σύγκρουση πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα
Σύγκρουση πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα

Γερμανία: Δύο φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν στη Βόρεια Θάλασσα στα ανοικτά των ακτών της Γερμανίας και το ένα από αυτά βυθίστηκε, ανακοίνωσαν οι γερμανικές αρχές. Ένας ναύτης πέθανε και τέσσερις αγνοούνται.

Τα σκάφη συγκρούστηκαν γύρω στις 5 π.μ. περίπου 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του νησιού Χέλγκολαντ, δήλωσε η Κεντρική Διοίκηση Θαλάσσιων Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης της Γερμανίας. Το σημείο της σύγκρουσης ήταν περίπου 31 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του νησιού Langeoog, το οποίο βρίσκεται ακριβώς έξω από την ηπειρωτική Γερμανία.

Ένα από τα πλοία - το Verity με βρετανική σημαία, στο οποίο επέβαιναν επτά άτομα - πιστεύεται ότι βυθίστηκε. Δύο ναύτες διασώθηκαν. Το σώμα ενός άνδρα ανασύρθηκε, ενώ τέσσερις εξακολουθούσαν να αγνοούνται μέχρι το μεσημέρι, ανέφερε η διοίκηση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τις αρχές το Verity, το οποίο είχε μήκος 91 μέτρα και πλάτος 14 μέτρα, κατευθυνόταν από τη Βρέμη της Γερμανίας προς το αγγλικό λιμάνι του Immingham. Το άλλο, μεγαλύτερο πλοίο - το Polesie με σημαία Μπαχάμες- παρέμεινε στην επιφάνεια και είχε 22 άτομα. Κανείς από αυτούς δεν πιστεύεται ότι τραυματίστηκε.

Το πλοίο με μήκος 190 μέτρα, κατευθυνόταν από το Αμβούργο προς τη Λα Κορούνια της Ισπανίας. Δεν υπήρξε άμεση ενημέρωση για τα αίτια της σύγκρουσης. Στην προσπάθεια διάσωσης συμμετέχον ένα κρουαζιερόπλοιο, το Iona, στο οποίο υπάρχουν γιατροί και θα μπορούσαν να περιθάλψουν ανθρώπους εάν χρειαστεί, ανέφερε η διοίκηση έκτακτης ανάγκης.