ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον αναλαμβάνει ρόλο – έκπληξη σε τηλεοπτικό κανάλι

Μεγάλη Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον αναλαμβάνει ρόλο – έκπληξη σε τηλεοπτικό κανάλι
AP.

Ο νέος ρόλος – «κλειδί» του πρώην Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, σε συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο πρώην Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, θα ενταχθεί τον επόμενο χρόνο στο δυναμικό του συντηρητικού τηλεοπτικού καναλιού GB News, όπου θα έχει σημαντικό ρόλο στην κάλυψη των βρετανικών και των αμερικανικών εκλογών.

Ο πολιτικός αναγκάσθηκε να παραιτηθεί το καλοκαίρι του 2022, έπειτα από μία σειρά σκανδάλων επί της πρωθυπουργίας του (2019 – 2022). Θα παρουσιάζει εκπομπές που «θα ξεδιπλώνουν την ισχύ του Ηνωμένου Βασιλείου στον κόσμο», όπως τονίσθηκε σε ανακοίνωση του τηλεοπτικού δικτύου.

«Το GB News είναι ένα επαναστατικό κανάλι, με πιστό κοινό που αυξάνεται», τόνισε ο Μπόρις Τζόνσον, δηλώνοντας ενθουσιασμένος που θα μοιρασθεί «τις ειλικρινείς αντιλήψεις του, για τα παγκόσμια γεγονότα».

Ο διευθυντής σύνταξης του καναλιού, Μάικλ Μπούκερ, υπογράμμισε ότι είναι «υπερήφανος» που ο Τζόνσον, «ο Πρωθυπουργός της γενιάς μας, με τη μεγαλύτερη επιρροή» και «δημοσιογράφος με απίστευτο ταλέντο», θα ενταχθεί στην οικογένεια του GB News.

Αφού παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα τον περασμένο Ιούνιο, καθώς μία κοινοβουλευτική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είπε ψέματα στη Βουλή των Κοινοτήτων, όταν κατέθετε για τα περιβόητα «πάρτιγκεϊτ» στη Ντάουνινγκ Στριτ, ο Τζόνσον ανέλαβε να αρθρογραφεί για τη συντηρητική Daily Mail, ενώ, παράλληλα συνεχίζει τις επικερδείς ομιλίες του, σε όλον τον κόσμο.

Προτού ασχοληθεί με την πολιτική, αρχικά ως Δήμαρχος του Λονδίνου, ο Τζόνσον άρχισε τη δημοσιογραφική του καριέρα ως ασκούμενος στην εφημερίδα Times, ωστόσο, απολύθηκε πολύ γρήγορα με την υποψία ότι επινόησε μία δήλωση. Το 1989, έγινε ανταποκριτής της Daily Telegraph στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια, εκτέλεσε χρέη αρθρογράφου στο Λονδίνο και για το περιοδικό Spectator.

Το GB News ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2021 και έχει κατηγορηθεί πολλές φορές από την Ofcom, τη βρετανική ρυθμιστική αρχή των Μέσων ενημέρωσης, για παραλείψεις όσον αφορά την υποχρέωση αμεροληψίας.

Σχετικές ειδήσεις