ΚΟΣΜΟΣ

Η Χαμάς χρησιμοποιεί ως «ασπίδα» το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, σύμφωνα με το Ισραήλ

Η Χαμάς χρησιμοποιεί ως «ασπίδα» το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, σύμφωνα με το Ισραήλ
AP.

Η Χαμάς «κρύβεται» κάτω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, σύμφωνα με τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ.

«Η Χαμάς έχει μετατρέψει τα νοσοκομεία σε κέντρα διοίκησης και ελέγχου και σε κρησφύγετα για τους τρομοκράτες και τους διοικητές της», ανέφερε o Yποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος του IDF.

Ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ έδειξε φωτογραφίες, διαγράμματα και ηχογραφήσεις, που «δείχνουν πώς η Χαμάς χρησιμοποιεί το νοσοκομειακό σύστημα και ειδικότερα το νοσοκομείο Αλ Σίφα για να κρύψει μία σειρά από θέσεις διοίκησης και σημεία εισόδου στο εκτεταμένο δίκτυο σηράγγων κάτω από τη Γάζα. Οι τρομοκράτες της Χαμάς δρουν μέσα και κάτω από το νοσοκομείο Σίφα και άλλα νοσοκομεία στη Γάζα», όπως τόνισε.

«Η Χαμάς λειτουργεί μέσα και κρύβεται κάτω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας. Οι προτεραιότητες αυτών είναι σαφείς και ο λαός της Γάζας δεν είναι ανάμεσά τους», υποστήριξε ισραηλινός στρατός.

Ο αξιωματούχος της Χαμάς, Εζάτ Ελ – Ρεσίκ, μέλος του πολιτικού γραφείου του κινήματος, τόνισε ότι «δεν έχουν καμία βάση αλήθειας όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος του εχθρικού στρατού», κατηγορώντας το Ισραήλ ότι διαδίδει ψέματα ως «προοίμιο για τη διάπραξη μίας νέας σφαγής εναντίον του λαού μας».

Τα σχόλια έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη Γάζα έχουν πραγματοποιήσει επιδρομές στον θύλακα, προετοιμάζοντας μία χερσαία επίθεση σε αντίποινα για τη φονική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, την 7η Οκτωβρίου, από την οποία σκοτώθηκαν περίπου 1.400 άνθρωποι.

Σχετικές ειδήσεις