ΚΟΣΜΟΣ

Χακάν Φιντάν: «Η Χαμάς αποτελεί πολιτικό κόμμα και όχι τρομοκρατική οργάνωση» – «Βολές» στο Ισραήλ

Χακάν Φιντάν: «Η Χαμάς αποτελεί πολιτικό κόμμα και όχι τρομοκρατική οργάνωση» – «Βολές» στο Ισραήλ
INTIME.

«Το Ισραήλ παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο», υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Νέα, ολομέτωπη επίθεση της τουρκικής πλευράς προς το Ισραήλ, το οποίο κατηγόρησε ότι «παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο», με τον Υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, να χαρακτηρίζει τη Χαμάς ως «πολιτικό κόμμα στο κρατικό σύστημα της Παλαιστίνης», μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον επικεφαλής της δανικής διπλωματίας, Λαρς Λούκε Ράσμουσεν.

«Δεν υπήρξαμε ποτέ συμβαλλόμενο μέρος στην καταπίεση. Προσδοκούμε από το Ισραήλ να λάβει υπόψη την έκκληση της Τουρκίας για ειρήνη. Το Ισραήλ πρέπει να κάνει μία επιλογή. Η άγνοια της ύπαρξης των Παλαιστινίων και των δικαιωμάτων τους, η άσκηση πίεσης και αυστηρότητας δεν έχει φέρει ειρήνη στο Ισραήλ και ούτε πρόκειται», υπογράμμισε αρχικά.

«Πρέπει να καταβληθεί συνεχής προσπάθεια, προκειμένου να διασφαλισθεί ότι η ανθρωπιστική βοήθεια φθάνει με ασφάλεια στη Γάζα. Το Ισραήλ παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο. Δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί, μπροστά σε αυτή την καταπίεση.

Στη Γάζα, όλη η ανθρωπότητα έχει έναν διαχωρισμό ρόλων. Ή θα συμβεί ένας μεγάλος πόλεμος που θα εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο ή θα υπάρξει μία σημαντική περίοδος ειρήνης.

Αναφέραμε στον κ. Υπουργό (σ.σ. τον Λαρς Λούκε Ράσμουσεν) ότι δεν αναγνωρίζουμε τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση, η οποία αποτελεί μέρος του παλαιστινιακού κράτους και πολιτικό κόμμα στο κρατικό σύστημα», προσέθεσε ο Χακάν Φιντάν.

Σχετικές ειδήσεις