ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ισραήλ: Πληροφορίες για επιστροφή ομήρων από τη Χαμάς - Σε ετοιμότητα τέσσερα νοσοκομεία

Πόλεμος Ισραήλ: Πληροφορίες για επιστροφή ομήρων από τη Χαμάς - Σε ετοιμότητα τέσσερα νοσοκομεία
Al Jazeera

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ζήτησε από τέσσερα νοσοκομεία της χώρας να ανοίξουν τις ειδικές εγκαταστάσεις στην περίπτωση της απελευθέρωσης επιπλέον αιχμαλώτων από τη Γάζα.

Τέσσερα νοσοκομεία του Ισραήλ έλαβαν εντολές να δημιουργήσουν ειδικές εγκαταστάσεις για τη περίθαλψη ομήρων που απελευθερώθηκαν από τη Γάζα, με μία εγκατάσταση αποκλειστικά για παιδιά.

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ζήτησε από τέσσερα νοσοκομεία της χώρας να ανοίξουν τις ειδικές εγκαταστάσεις στην περίπτωση της απελευθέρωσης επιπλέον αιχμαλώτων από τη Γάζα. Η οδηγία αυτή είναι σύμφωνη με τις νέες οδηγίες του υπουργείου σχετικά με την περίθαλψη και την υποδοχή των ομήρων που απελευθερώνονται, στα νοσοκομεία του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα haaretz.com, τα τέσσερα νοσοκομεία είναι το Sheba Tel Hashomer στο Ramat Gan, το Soroka στο Be'er Sheva, το Wolfson στο Holon και το νοσοκομείο παίδων Schneider στο Petah Tikva.

Το γεγονός ότι το υπουργείο όρισε μία από τις εγκαταστάσεις ειδικά για παιδιά δείχνει ότι προετοιμάζονται για την υποδοχή παιδιών ομήρων σε μία εγκατάσταση που εξειδικεύεται στην περίθαλψη παιδιών τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του υπουργείου, η περίθαλψη όσων απελευθερώνονται από κατάσταση ομηρίας από τη Γάζα, θα πραγματοποιείται μόνο στις ειδικές εγκαταστάσεις και όχι σε δημόσιους χώρους νοσοκομείων, ενώ θα πρέπει να περιλαμβάνει χώρους για τις οικογένειες των αιχμαλώτων και να μην είναι προσβάσιμες για όποιον δεν είναι μέλος του ιατρικού προσωπικού, της ασφάλειας ή των οικογενειών των απελευθερωμένων ομήρων.