ΚΟΣΜΟΣ

Μάθιου Πέρι: Τι λέει η πρώτη έκθεση του ιατροδικαστή - Γιατί χρειάζεται πρόσθετη έρευνα

O Mάθιου Πέρι
O Mάθιου Πέρι
Α.Ρ

Ο ιατροδικαστής της κομητείας του Λος Άντζελες δημοσίευσε την πρώτη του αναφορά για τον αγαπημένο ηθοποιό Μάθιου Πέρι, ο οποίος πέθανε το Σάββατο (28/10) σε ηλικία 54 ετών. 

Ο ιατροδικαστής της κομητείας του Λος Άντζελες δημοσίευσε την πρώτη του αναφορά για τον ηθοποιό Μάθιου Πέρι, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 54 ετών το Σάββατο στο σπίτι του. Η έκθεση υποδηλώνει ότι η νεκροψία του πρωταγωνιστή της διάσημης κωμικής σειράς «Tα Φιλαράκια» έχει ολοκληρωθεί, αλλά ο ιατροδικαστής χρειάζεται «πρόσθετη έρευνα» για τον θάνατο.

«Σε περιπτώσεις όπου η αιτία θανάτου δεν μπορεί να προσδιοριστεί κατά τη στιγμή της νεκροψίας, θα εκδοθεί αναβολή πιστοποιητικού έως ότου ολοκληρωθούν πρόσθετες μελέτες», σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του ιατροδικαστή του Λος Άντζελες.

Οι ειδικοί αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εκθέσεων προκειμένου να προσδιορίσουν την αιτία θανάτου του Πέρι, δήλωσε στο CNN το γραφείο του ιατροδικαστή. Τέτοιες αναφορές μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να ολοκληρωθούν. Οι ερευνητές σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τις τοξικολογικές αναφορές για να προσδιορίσουν εάν ξένες ουσίες μπορεί να συνέβαλαν στο θάνατο του Πέρι, σύμφωνα με μια πηγή επιβολής του νόμου.

Στο σπίτι του δεν βρέθηκαν ναρκωτικά, αλλά πολλά συνταγογραφούμενα φάρμακα σύμφωνα με πηγές από τις αρχές επιβολής του νόμου.«Δεν υπήρχαν ναρκωτικά η παράνομα φάρμακα, αλλά πολλά φάρμακα με ιατρική συνταγή. Οι αρχές βρήκαν αντικαταθλιπτικά, φάρμακα κατά του άγχους και ένα φάρμακο για Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) στο σπίτι», ανέφερε το αμερικανικό μέσο.

Η ΧΑΠ, αναφέρεται στις ασθένειες που προκαλούν απόφραξη της ροής του αέρα και προβλήματα που σχετίζονται με την αναπνοή, σύμφωνα με το CDC. Η ασθένεια προκαλείται συχνά από το κάπνισμα και μπορεί να προκαλέσει εμφύσημα ή χρόνια βρογχίτιδα. Ο Πέρι παραδέχτηκε στο παρελθόν ότι ήταν καπνιστής σε όλη του τη ζωή.

Το τμήμα ληστειών-ανθρωποκτονιών της αστυνομίας του Λος Άντζελες διερευνά επίσης τον θάνατο του ηθοποιού, αλλά μια πηγή επιβολής του νόμου είπε στο CNN ότι δεν υπάρχει υποψία επιθετικής συμπεριφοράς. Ο Πέρι, 54 ετών, βρέθηκε νεκρός στο τζακούζι του, σύμφωνα με τους Los Angeles Times που επικαλέστηκαν πηγές επιβολής του νόμου.

Οι γονείς του Πέρι, Τζον Μπένετ Πέρι και Σούζαν Μόρισον, μαζί με τον πατριό του, τον ανταποκριτή του «Dateline», Κιθ Μόρισον, εθεάθησαν να φτάνουν στο σπίτι του ηθοποιού το βράδυ του Σαββάτου. Χθες Κυριακή (29/10) η οικογένεια του Πέρι δημοσίευσε μια ανακοίνωση στο περιοδικό People δηλώνοντας «συντετριμμένοι από την τραγική απώλεια του αγαπημένου μας γιου και αδελφού.

Ο Μάθιου έφερε τόση χαρά στον κόσμο, τόσο ως ηθοποιός όσο και ως φίλος», ανέφερε η δήλωση. «Σημαίνατε όλοι τόσα πολλά για εκείνον και εκτιμάμε την τεράστια έκρηξη αγάπης».

«Ανοιχτό βιβλίο»

Ο Πέρι ήταν ειλικρινής για τις μάχες που έδινε και τους δαίμονές του. Μίλησε για την ανάρρωση του από τον εθισμό και την αποφασιστικότητά του να βοηθά άλλους στα απομνημονεύματά του, «Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing: A Memoir», τα οποία κυκλοφόρησαν τον Νοέμβριο του 2022.

«Το καλύτερο πράγμα για μένα είναι ότι αν κάποιος έρθει σε μένα και μου πει, "Δεν μπορώ να σταματήσω να πίνω, μπορείτε να με βοηθήσετε;" Μπορώ να πω "ναι" και να συνεχίσω και να το κάνω", είπε. ενώ εμφανίστηκε στο podcast "Q With Tom Power" πέρυσι για να μιλήσει για το βιβλίο του.

Συνέχισε λέγοντας ότι ήθελε να τον θυμούνται «ως κάποιον που έζησε καλά, αγάπησε καλά, αναζητούσε διαρκώς νέα πράγματα» και ότι «το πρωταρχικό του μέλημα είναι ότι θέλει να βοηθάει τους ανθρώπους». «Αυτό θέλω», είπε.

Ο Πέρι πάλευε με τον εθισμό στο απόγειο της καριέρας του στα «Φιλαράκια» και είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ότι εξαιτίας αυτού, δεν μπορούσε να παρακολουθήσει την εκπομπή. Η Jennifer Aniston, η Lisa Kudrow, η Courteney Cox, ο David Schwimmer και ο Matt LeBlanc συμπρωταγωνίστησαν μαζί με τον Perry στη δημοφιλή σειρά, που προβλήθηκε από το 1994 έως το 2004.

Οι συμπρωταγωνιστές του δεν έχουν σχολιάσει ακόμη τον θάνατό του. Την Κυριακή, οι συνδημιουργοί της σειράς Μάρτα Κάουφμαν και Ντέιβιντ Κρέιν και ο εκτελεστικός παραγωγός Κέβιν Μπράιτ εξέδωσαν μια δήλωση στο CNN, λέγοντας ότι ήταν «σοκαρισμένοι και βαθιά, βαθιά λυπημένοι για τον θάνατο του αγαπημένου φίλου Μάθιου».

«Ακόμα φαίνεται αδύνατο. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι νιώθουμε ευλογημένοι που ήταν μέρος της ζωής μας», ανέφερε η δήλωσή τους. «Ήταν ένα λαμπρό ταλέντο. Είναι κλισέ να πούμε ότι ένας ηθοποιός κάνει έναν ρόλο δικό του, αλλά στην περίπτωση του Μάθιου, δεν υπάρχουν πιο αληθινά λόγια. Από την ημέρα που τον ακούσαμε για πρώτη φορά να ενσαρκώνει τον ρόλο του Τσάντλερ Μπινγκ, δεν υπήρχε κανένας άλλος για εμάς».

«Θα αγαπάμε πάντα τη χαρά, το φως, την εκτυφλωτική ευφυΐα που έφερε σε κάθε στιγμή - όχι μόνο στη δουλειά του, αλλά και στη ζωή. Ήταν πάντα το πιο αστείο άτομο στο δωμάτιο. Περισσότερο από αυτό, ήταν ο πιο γλυκός, με δοτική και ανιδιοτελή καρδιά… Οι καρδιές μας έχουν ραγίσει».