ΚΟΣΜΟΣ

Tupac: Εικόνα με τον κατηγορούμενο για την δολοφονία του μέσα από το δικαστήριο

tupac

Δολοφονία Τούπακ: Ο «Keefe D» επιτέλους εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ύστερα από 2 αναβολές που καθυστέρησαν τη διαδικασία.

Η δολοφονία του Τούπακ Σακούρ (Tupac), ενός από τους πιο εμβληματικούς ράπερ που σκοτώθηκε από σφαίρα στο Λας Βέγκας το 1996, στα 25 του χρόνια παραμένει ένα άλυτο μυστήριο.

Η υπόθεση, απασχόλησε ξανά την δημοσιότητα όταν το TMZ δημοσιοποίησε βίντεο μέσα από τη δικαστική αίθουσα, με τον φερόμενο ως δράστη και «εγκέφαλο» της δολοφονίας του.


Ο Ντουέιν Ντέιβις ή αλλιώς «Keefe D» επιτέλους εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ύστερα από 2 αναβολές που καθυστέρησαν τη διαδικασία.

Με χειροπέδες, ο Keefe D πήγε το πρωί της Πέμπτης 2 Νοεμβρίου στο δικαστήριο της κομητείας Clark στο Λας Βέγκας, όπου πρέπει να αντιμετωπίσειτην κατηγορία για δολοφονία. Όπως ήταν αναμενόμενο, δήλωσε αθώος, λίγο αφότου του ορίστηκε δημόσιος συνήγορος.

Ο 60χρονος ύποπτος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο δικαστήριο στις αρχές Οκτωβρίου, αλλά ο δικηγόρος του δεν εμφανίστηκε, καθυστερώντας έτσι την την διαδικασία για μερικές εβδομάδες. Η δεύτερη ακρόαση καθυστέρησε και πάλι για το ίδιο θέμα.

Μετά την αρχική ακρόαση, ο εισαγγελέας δήλωσε ότι ο Keefe D αναμένεται να δηλώσει αθώος στην κατηγορία της δολοφονίας με τη χρήση φονικού όπλου.

Για όσους γνωρίζουν την ιστορία του Tupac, το όνομα του Keefe D κάθε άλλο παρά άγνωστο είναι. Ο ίδιος είναι μέλος της συμμορίας με έδρα την Καλιφόρνια, γνωστή ως «The South Side Compton Crips». Για χρόνια το όνομά του συνδέεται με τη δολοφονία του Tupac, στην οποία φέρεται πως συμμετείχε, χωρίς ωστόσο να έχει αποδειχθεί.


Ο Keefe D εδώ και χρόνια δίνει συνεντεύξεις ισχυριζόμενος ότι είναι ο θείος του Orlando Anderson, ο οποίος ήταν ο βασικός ύποπτος στα «πηγαδάκια» της ραπ και στον Τύπο.

Ο Orlando και η παρέα του - συμπεριλαμβανομένου του Keefe - ήταν στο Λας Βέγκας το μοιραίο βράδυ. Και οι δυο τους έπεσαν πάνω στον Tupac, τον Suge Knight και άλλους συνεργάτες της Death Row στο MGM Grand.


Πρόκειται για έναν καβγά που καταγράφηκε από κάμερες παρακολούθησης και πολλοί πίστευαν ότι ο Orlando μπορεί να είχε σχεδιάσει πυροβολισμό εκδίκησης μετά τον αγώνα του Tyson εκείνο το βράδυ.

Ο Orlando είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη πριν σκοτωθεί ο ίδιος σε ανταλλαγή πυροβολισμών.