ΚΟΣΜΟΣ

Συγκινημένος ο βασιλιάς Κάρολος στα αποκαλυπτήρια αγαλμάτων των γονιών του στο Royal Albert Hall

Συγκινημένος ο βασιλιάς Κάρολος στα αποκαλυπτήρια αγαλμάτων των γονιών του στο Royal Albert Hall

Ο 74χρονος Κάρολος βρέθηκε μαζί με τη βασίλισσα Καμίλα, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον στο Φεστιβάλ Μνήμης της Βασιλικής Βρετανικής Λεγεώνας

Συγκινημένος εμφανίστηκε ο βασιλιάς Κάρολος ο οποίος μαζί με μέλη της οικογένειας του παραβρέθηκε στα αποκαλυπτήρια των αγαλμάτων των εκλιπόντων γονέων του βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φίλιππου σε ένα ειδικό φεστιβάλ μνήμης στο Royal Albert Hall.

Τα έργα τέχνης από μπρούτζο σε φυσικό μέγεθος, ανεγέρθηκαν στο πλαίσιο της 150ης επετείου του κτιρίου.

Ο 74χρονος Κάρολος βρέθηκε μαζί με τη βασίλισσα Καμίλα, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον στο Φεστιβάλ Μνήμης της Βασιλικής Βρετανικής Λεγεώνας, με την Κέιτ να φορά ένα από τα μαργαριταρένια κολιέ της αείμνηστης Ελισάβετ.

Παρόντες ήταν επίσης ο Δούκας και η Δούκισσα του Εδιμβούργου, η βασιλική πριγκίπισσα και ο αντιναύαρχος Sir Tim Laurence, ο δούκας και η δούκισσα του Gloucester και ο δούκας του Kent.

Ο Πρωθυπουργός Rishi Sunak παραβρέθηκε το γεγονός μαζί με τη σύζυγό του Akshata Murty όπως και ο ηγέτης των Εργατικών Sir Keir Starmer με τη σύζυγό του Lady Victoria.

Έργα τέχνης της βασίλισσας Βικτώριας και του συζύγου της, πρίγκιπα Αλβέρτου, παρουσιάστηκαν επίσης στο Royal Albert Hall αυτή την εβδομάδα.

Τα αγάλματα, που δημιούργησε ο καλλιτέχνης Poppy Field, «ολοκληρώνουν» το κτίριο γεμίζοντας τις κόγχες της βόρειας βεράντας του, που ήταν άδεια από το 1871, και της νότιας βεράντας του, που προστέθηκε το 2003. Ο Κάρολος και η Καμίλα εθεάθησαν να χειροκροτούν σε διάφορα σημεία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, συμπεριλαμβανομένης της άφιξης των Chelsea Pensioners.

Φιλοξενώντας την ετήσια εκδήλωση Royal British Legion, η Clare Balding είπε ότι οι στρατιωτικοί και οι γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους «διατηρούνται ζωντανοί με τα λόγια μας, τις αναμνήσεις μας, τα αφιερώματα μας». Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Βρετανίδα τραγουδίστρια της σόουλ Μίκα Πάρις, ο αστέρας της ποπ Calum Scott, ο παλαίμαχος της Chelsea, Colin Thackery και ο τενόρος Alfie Boe, ο οποίος ερμήνευσε το Bring Him Home.

Από την πλευρά της η βασιλική πριγκίπισσα απαίτησε φόρο τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους στη Μάχη του Ατλαντικού, τη μεγαλύτερη στρατιωτική εκστρατεία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.