ΚΟΣΜΟΣ

Βασιλιάς Κάρολος: Γιατί ο Χάρι «σνόμπαρε» και πάλι τον πατέρα του - Αρνήθηκε πρόσκληση γενεθλίων

Νέα κόντρα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ
Νέα κόντρα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ
ΑΡ

Ο πρίγκιπας Χάρι δεν πρόκειται να παραστεί στα 75α γενέθλια του Βασιλιά Κάρολου, σε ένα νέο επεισόδιο από το πολύκροτο «σίριαλ» του Μπάκιγχαμ με πρωταγωνιστές τους Σάσεξ

Ο πρίγκιπας Χάρι λέγεται ότι απέρριψε μια πρόσκληση για να παραστεί στο πάρτι για τα 75α γενέθλια του βασιλιά Καρόλου. Ο μονάρχης πρόκειται να διοργανώνει ένα λαμπερό πάρτι στο Clarence House στο Λονδίνο την ερχόμενη Τρίτη, 14 Νοεμβρίου για να σηματοδοτήσει το σημαντικό ορόσημο.

Όμως, ενώ η στενότερη οικογένειά του και οι φίλοι του πρόκειται να παρευρεθούν στην εκδήλωση, ο μικρότερος γιος του για μία ακόμη φορά θα λάμψει δια της απουσίας του. Οι μυημένοι λένε ότι ενώ ο Δούκας του Σάσεξ έχει προσκληθεί στο σουαρέ, δεν θα παρευρεθεί.

Η άρνησή του και η νέα ένταση που προκαλεί στις σχέσεις του με το παλάτι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον προηγούμενο λαμπερό εροτασμό για τα γενέθλια του Καρόλου πριν από πέντε χρόνια. Τότε ο Χάρι και η Μέγκαν επέλεξαν να καθυστερήσουν τον μήνα του μέλιτος για να παρευρεθούν στο garden party και να του ευχηθούν για τα 70α του γενέθλια. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Χάρι προφανώς αρνείται την ευκαιρία να περάσει χρόνο με τον πατέρα του.

Τον Σεπτέμβριο απέρριψε την πρόταση του Βασιλιά να τον συνοδεύσει στο Balmoral για την επέτειο του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν στη χώρα. Λεπτομέρειες για το νέο επεισόδιο στη βασιλική κόντρα αναφέρθηκαν για πρώτη φορά στους Sunday Times χθες.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφοορίες ο πρίγκιπας Χάρι και ο Βασιλιάς εξακολουθούν να «μη μιλάνε πολύ». Η έλλειψη επαφής λέγεται ότι προκλήθηκε από την «απογοήτευση» του βασιλιά Καρόλου για τον τρόπο που ο γιος του παρουσίασε την βασίλισσα Καμίλα στα απομνημονεύματά του με τίτλο Spare. Οι σχέσεις έχουν ενταθεί από τότε που ο ίδιος και η Μέγκαν Μαρκλ παραιτήθηκαν ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας και μετακόμισαν στην Καλιφόρνια.

Έκαναν διάφορους ισχυρισμούς σχετικά με τη μεταχείρισή τους από το Παλάτι, μεταξύ άλλων σε μια ευρεία συνέντευξη με την Όπρα και στα απομνημονεύματα του Χάρι. Αν και ο Δούκας παρευρέθηκε στη στέψη του πατέρα του στο Αβαείο του Γουέστμινστερ τον Μάιο, η σχέση του με τον βασιλιά Κάρολο παραμένει τεταμένη- με τη βασιλική οικογένεια να μην του εύχεται για τα γενέθλιά του τον Σεπτέμβριο.

Πηγές αναφέρουν οτι ο Δούκας του Σάσεξ δεν έλαβε προσωπικές ευχές από τον αδερφό του, πρίγκιπα Γουίλιαμ, ή τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο. Στην πραγματικότητα, είπαν στην The Telegraph: «Οι επικοινωνίες μεταξύ του βασιλιά και του πρίγκιπα Χάρι παραμένουν αρκετά φτωχές. Δεν μιλούν πολύ, σχεδόν καθόλου»

Ο δούκας του Σάσεξ έγραψε στο βιβλό του ότι η μητριά του είναι «επικίνδυνη» και «κακιά» και άφηνε «πτώματα στο δρόμο της». «Έχω περίπλοκα συναισθήματα σχετικά με την απόκτηση μίας μητριάς που νόμιζα ότι με είχε θυσιάσει πρόσφατα στον προσωπικό της βωμό δημοσίων σχέσεων» έγραψε στο Spare.