ΚΟΣΜΟΣ

Xάρι-Μέγκαν: Η πρόσκληση για Χριστούγεννα στο Λονδίνο - «Ο Κάρολος θέλει χρόνο με τα εγγόνια του»

H Mέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι
H Mέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι
ΑΡ

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μάρκλ είναι έτοιμοι να περάσουν τα Χριστούγεννα με τη βασιλική οικογένεια στο Σάντρινγκχαμ, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ θα αποδεχτούν μια πιθανή πρόσκληση να περάσουν τα Χριστούγεννα με τον βασιλιά Κάρολο και την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια στο Σάντρινγκχαμ, ισχυρίζονται καλά πληροφορομένες πηγές, προσθέτοντας ότι μπορεί να χρειαστούν «υψηλή προστασία» για να το πραγματοποιήσουν.

Ο δούκας του Σάσεξ, ο οποίος ζει στην Καλιφόρνια με τη Μέγκαν Μαρκλ και τα δύο τους παιδιά, τον Άρτσι, 4 ετών, και τη Λίλιμπετ, 2 ετών, φαίνεται ότι μίλησε με τον βασιλιά Κάρολο την Τρίτη (14.11), καθώς του τηλεφώνησε για να του ευχηθεί για τα 75α γενέθλιά του. Πηγές είπαν στους Times ότι η συνομιλία θα μπορούσε να είναι ένα «σημείο καμπής» στη δύσκολη σχέση μεταξύ του ζεύγους Σάσεξ και του βασιλιά Καρόλου.

Ο Χάρι και η Μέγκαν δεν έχουν λάβει ακόμη πρόσκληση, αν και λέγεται ότι έχει προγραμματιστεί κλήση για αυτήν την εβδομάδα, με το ζεύγος να δηλώνει πρόθυμο να δεχτεί μια πρόσκληση να περάσει την εορταστική περίοδο στη Βρετανία. Στο ίδιο μήκος κύματος θα δέχονταν μια πρόσκληση για να περάσουν κάποιες μέρες στο Balmoral, στη Σκωτία, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι Σάσεξ θα αρνούνταν μια πρόσκληση να περάσουν χρόνο με την Αυτού Μεγαλειότητα», είπε μια πηγή στην εφημερίδα. «Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει προσκλήσεις για τις γιορτές».

Η βελτίωση στη σχέση τους είναι πιθανή καθώς μια πηγή είπε στη Mail on Sunday ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα ήθελε «να περάσει περισσότερο χρόνο με τα εγγόνια του». Όπως έγινε αντιληπτό, προγραμματίζεται άλλο ένα τηλεφώνημα μεταξύ του Βασιλιά και του γιου του για την ερχόμενη εβδομάδα. Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ πέρασαν τα Χριστούγεννα στο Σάντριγκχαμ το 2018.

Πηγές κοντά στο ζευγάρι ανέφεραν ότι θα χρειάζονταν και οι δύο «αυξημένη προστασία» για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε πρόσκληση. Πρόσθεσαν ότι, χωρίς κατοικία στη Βρετανία, οι Σάσεξ θα έπρεπε να λάβουν επίσης μια «επίσημη πρόσκληση» από τον Βασιλιά Κάρολο ή τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να μπορέσουν να μείνουν σε μια κατοικία που διαθέτει επαρκή προστασία.

Τον Μάρτιο, ο βασιλιάς Κάρολος ζήτησε από τον Χάρι και τη Μέγκαν να εγκαταλείψουν το Frogmore Cottage, το σπίτι τους στο Ουίνδσορ. Μετακόμισαν πλήρως τον Ιούλιο. Ο πρίγκιπας Χάρι δεν επωφελείται πλέον από την αστυνομική προστασία όσο βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά από απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών να την αποσύρει.

Η αποκάλυψη ότι οι Σάσεξ θα αποδέχονταν προσκλήσεις να περάσουν χρόνο με τον βασιλιά Κάρολο στη Βρετανία υποδηλώνει ότι επιδιώκουν να επιδιορθώσουν τις σχέσεις που έχουν καταστραφεί τα τελευταία χρόνια. Τα παιδιά τους, Archie και Lilibet, έχουν περάσει λίγο χρόνο με τον παππού τους και ποτέ δεν έχουν κάνει μαζί του Χριστούγεννα, γεγονός που φέρεται να προκαλεί αναστάτωση και στις δύο πλευρές. Φαίνεται ότι έκαναν ένα βίντεο τραγουδώντας «χαρούμενα γενέθλια» στο βασιλιά το οποίο προβλήθηκε κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος την Τρίτη.

Η Mail on Sunday αποκάλυψε ότι ο βασιλιάς περνούσε περισσότερο χρόνο στο Windsor από ό,τι ως Πρίγκιπας της Ουαλίας. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται δίπλα από τον Πρίγκιπα και την Πριγκίπισσα της Ουαλίας και τα τρία εγγόνια του, που μετακόμισαν στο Adelaide Cottage στο κτήμα Ουίνδσορ πέρυσι. Μια πηγή είπε: «Ο Κάρολος θέλει να περνά περισσότερο χρόνο με τα εγγόνια του. Υπάρχει τόση αγάπη εκεί. Πριν, ήταν μίλια μακριά από τον γιό του, αλλά γεωγραφικά είναι τώρα πολύ πιο κοντά, ώστε να μπορεί να περνά περισσότερο χρόνο μαζί τους, και είναι πολύ χαρούμενος [για αυτό]».

Οι μυημένοι αποδίδουν στην Καμίλα και την Κέιτ τις συχνότερες επαφές αν και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ πιθανότατα θα λάβει μέρος από τα εύσημα. Όταν ρωτήθηκε το 2018 αν ο πατέρας του έχει χρόνο να γίνει παππούς, είπε: «Είναι κάτι το οποίο προσπαθώ περισσότερο, ας το πούμε έτσι. Νομίζω ότι έχει χρόνο για αυτό, αλλά θα ήθελα να έχει περισσότερο χρόνο με τα παιδιά»