ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσίδα ηθοποιός σκοτώθηκε σε επίθεση ενώ εμψύχωνε στρατιώτες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσίδα ηθοποιός σκοτώθηκε σε επίθεση ενώ εμψύχωνε στρατιώτες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ηθοποιός Polina Menshikh έχασε τη ζωή της ενώ έδινε παράσταση σε μια τοπική αίθουσα χορού στο Ντονέτσκ, σύμφωνα με τοπικά ρεπορτάζ

Η Ρωσίδα ηθοποιός, Polina Menshikh έδινε παράσταση σε μια τοπική αίθουσα χορού στην κατεχόμενη Ουκρανία, σύμφωνα με τοπικά ρεπορτάζ, όταν έχασε τη ζωή της από ουκρανικό βομβαρδισμό στις 19 Νοεμβρίου.

Η ηθοποιός φέρεται να έδινε μια παράσταση για να γιορτάσει μια ρωσική στρατιωτική γιορτή. Η Ουκρανία είπε ότι περίπου 20 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην επίθεση, με τις ρωσικές αρχές να μην έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής.

Η Menshikh έδινε παράσταση σε μια τοπική αίθουσα χορού, που μπορούσε να φιλοξενήσει περίπου 150 άτομα, σύμφωνα με τοπικά ρεπορτάζ. Ένα βίντεο που υποτίθεται ότι δείχνει τη στιγμή της επίθεσης ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μια γυναίκα που όπως όλα δείχνουν είναι η Menshikh, εμφανίζεται στη σκηνή να τραγουδά και να παίζει κιθάρα, πριν ακουστεί μια έκρηξη και σβήσουν τα φώτα της αίθουσας. Λίγο μετά πέθανε στο νοσοκομείο από τα τραύματά της. Μιλώντας στην ουκρανική υπηρεσία του BBC, εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού επιβεβαίωσε το χτύπημα.

Το Portal, ένα θεατρικό στούντιο με έδρα την Αγία Πετρούπολη που σχετίζεται με την Menshikh, είπε ότι μια επερχόμενη παράσταση ενός έργου που είχε σκηνοθετήσει στο παρελθόν θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη της. Η επίθεση σημειώθηκε περίπου 60 χιλιόμετρα από την πρώτη γραμμή, στο χωριό Kumachove. Το Kumachove βρίσκεται στην περιοχή του Ντόνετσκ, στην περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας που κατέχεται από τη Ρωσία από το 2014.