ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ισραήλ: Μάνα και κόρη είναι οι δύο Ρωσο-ισραηλινές που απελευθέρωσε η Χαμάς

Πόλεμος Ισραήλ: Μάνα και κόρη είναι οι δύο Ρωσο-ισραηλινές που απελευθέρωσε η Χαμάς
X/Twitter

 «Μετά τις προσπάθειες του Ρώσου προέδρου», το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα τις παρέδωσε στη ΔΕΕΣ «ώστε να τις παραδώσει σε έναν εκπρόσωπο των ρωσικών Εξωτερικών Υποθέσεων», ανέφερε η Χαμάς

Δύο επιπλέον ομήρους απελευθέρωσε σήμερα η Χαμάς, δύο γυναίκες Ρωσο-ισραηλινές, οι οποίες παραδόθηκαν όπως και οι υπόλοιποι όμηροι στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού στη Γάζα.

Πρόκειται για την 73χρονη Ιρίνα Τάτι και την 50χρονη κόρη της Ελένα Τρουπάνοφ, οι οποίες απήχθησαν από το σπίτι τους στο κιμπούτς Νιρ Οζ στις 7 Οκτωβρίου, όπου βρίσκονταν μαζί με τον γιο της Ελένα, Αλεξάντερ και τη φίλη του, για τους οποίους εικάζεται ότι βρίσκονται ακόμα σε καθεστώς αιχμαλωσίας από τη Χαμάς.

Ο σύζυγος της 50χρονης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς στο κιμπούτς, ενώ η Ελένα ήταν μία εκ των τριών γυναικών, οι οποίες εμφανίστηκαν σε βίντεο που κυκλοφόρησε η παλαιστινιακή οργάνωση τρεις εβδομάδες μετά την επίθεση, στο οποίο ζητούσαν από την κυβέρνηση του Ισραήλ να αναλάβει δράση για την απελευθέρωσή τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων και οι δύο γυναίκες βρίσκονται πλέον σε ισραηλινό έδαφος, ενώ συνοδεύονται από ειδικές δυνάμεις και μέλη της υπηρεσίας Σιν Μπετ.

«Αφού υποβληθούν σε μια αρχική ιατρική αξιολόγηση της υγείας τους, οι δυνάμεις μας θα τις συνοδεύσουν μέχρι να επανενωθούν με τις οικογένειές τους», ανέφεραν οι IDF.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς καταγράφονται σκηνές χάους από τη στιγμή της παράδοσής τους στον Ερυθρό Σταυρό.

Για την απελευθέρωση των δύο γυναικών, η Χαμάς ανέφερε: «Μετά τις προσπάθειες του Ρώσου προέδρου», το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα τις παρέδωσε στη ΔΕΕΣ «ώστε να τις παραδώσει σε έναν εκπρόσωπο των ρωσικών Εξωτερικών Υποθέσεων».