ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Πέθανε η φάλαινα που κολυμπούσε σε ακτή μαζί με ανθρώπους

Αυστραλία: Πέθανε η φάλαινα που κολυμπούσε σε ακτή μαζί με ανθρώπους

Αυστραλία: Η άτυχη φάλαινα που έχει γίνει viral βρήκε τραγικό θάνατο αφού κόλλησε στην άμμο

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, κολυμβητές αποτυπώθηκαν σε σχετικό φωτογραφικό υλικό να χαϊδεύουν το 15 μέτρων θηλαστικό το Σάββατο ενώ ήταν ακόμα ζωντανό, την ώρα που ειδικοί προειδοποιούσαν για κινδύνους τόσο για αυτό όσο και για τους ανθρώπους.

Αρμόδιοι σε θέματα θαλάσσης είχαν περάσει αρκετές ημέρες προκειμένου να οδηγήσουν και πάλι τη φάλαινα πίσω στα βαθιά νερά χωρίς επιτυχία. Η σορός της φάλαινας θα πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα για να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι εμφάνισης καρχαρία στα ανοικτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το είδος φάλαινας σπάνια εντοπίζεται κοντά σε ακτές καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο είδος φάλαινας που υπάρχει στον κόσμο και θεωρείται τροφοδότης στα βαθιά ύδατα.

Οι αρχές ανησύχησαν όταν βρήκαν τη φάλαινα να κολυμπά επικίνδυνα κοντά στην παραλία Port στο Fremantle το Σάββατο.

Όπως δήλωσε ο Mark Cugley, εκπρόσωπος του Υπουργείου Βιοποικιλότητας, Διατήρησης και Αξιοθέατων της πολιτείας: «καταλάβαμε πολύ γρήγορα ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση».

Το μεγάλο θηλαστικό που ζυγίζει περίπου 30 τόνους επέστεψε στην θάλασσα ωστόσο οι ειδικοί της άγριας ζωής προειδοποίησαν ότι κινδύνευε να αρρωστήσει και ότι η αλληλεπίδραση μαζί του ήταν επικίνδυνη.

Οι αρχές απαγόρευσαν την πρόσβαση την παραλία καθώς προσπαθούσαν να τη σώσουν.

Οι διασώστες ψέκασαν το ζώο με νερό για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο από φουσκάλες και ηλιακά εγκαύματα, αλλά ήταν πολύ αδύναμο για να επιστρέψει στη θάλασσα και η κατάσταση του επιδεινώθηκε περαιτέρω πριν πεθάνει το πρωί της Τρίτης.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Δόθηκε η άδεια για την ανάθεση της λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου

Μεγάλη Βρετανία: Σκυλιά επιτέθηκαν σε άνδρα σε σταθμό τρένου – Τρομακτικό βίντεο

Μαράια Κάρεϊ: Μία μοναδική συνεύρεση στη σκηνή με την Αριάνα Γκράντε και την Τζένιφερ Χάντσον