ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Σε «αστακό» μετατρέπεται το Βερολίνο για την Πρωτοχρονιά υπό τον φόβο επιθέσεων

Γερμανία: Σε «αστακό» μετατρέπεται το Βερολίνο για την Πρωτοχρονιά υπό τον φόβο επιθέσεων
AP.

Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός, στην πρωτεύουσα της Γερμανίας.

Οι αρχές ασφαλείας του Βερολίνου προετοιμάζουν το έδαφος για τη μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση των τελευταίων δεκαετιών εν όψει της Πρωτοχρονιάς και υπό τον φόβο βίαιων επεισοδίων, ακόμη και ενδεχόμενων επιθέσεων με ισλαμιστικό υπόβαθρο στη «σκιά» του πολέμου που μαίνεται στη Μέση Ανατολή ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χαμάς.

«Γι’ αυτό, οι εφετινές αστυνομικές επιχειρήσεις θα είναι πιο απαιτητικές και σύνθετες» όπως ανέφερε η επικεφαλής της αστυνομίας του Βερολίνου, Μπάρμπαρα Σλόβικ. Για τον κίνδυνο επεισοδίων την Πρωτοχρονιά, με «φόντο» τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς, είχε προειδοποιήσει και η Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Νάνσι Φέσερ.

Όλοι θέλουν να αποφευχθούν τα περυσινά έκτροπα σε πολλές περιοχές του Βερολίνου, όπως στη Νόικελν, όπου πέρα από τα πυροτεχνήματα, τα οποία αποτελούν μέρος των πρωτοχρονιάτικων παραδόσεων, είχαν σημειωθεί βίαιες επιθέσεις κατά αστυνομικών, πυροσβεστών, ασθενοφόρων και νοσηλευτών.

Πάνω από 2.000 αστυνομικοί στο Βερολίνο

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αναμένονται επί ποδός 2.000 – 2.500 αστυνομικοί, οι οποίοι θα καταφθάσουν στη γερμανική πρωτεύουσα από διάφορα γερμανικά κρατίδια, ενώ, αυξημένα θα είναι τα μέτρα και σε μετρό και σιδηροδρόμους, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας του Βερολίνου.

Ήδη από νωρίς το πρωί (28/12), μέλη των δυνάμεων ασφαλείας «όργωναν» την κυβερνητική περιοχή, την περιοχή γύρω από την Πύλη του Βρανδεμβούργου, την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών και το Μνημείο του Ολοκαυτώματος και ήδη έχουν αποκλεισθεί κεντρικά σημεία και δρόμοι.

Σχετικές ειδήσεις