ΚΟΣΜΟΣ

Αλέν Ντελόν: Οι «σαιξπηρικοί» καυγάδες των παιδιών του - Η άγρια βεντέτα για την περιουσία του σταρ

O Αλαίν Ντελόν αγαπήθηκε όσο λίγοι ηθοποιοί
O Αλαίν Ντελόν αγαπήθηκε όσο λίγοι ηθοποιοί
ΑΡ

Μυστικές ηχογραφήσεις, νομικές διαμάχες και υπαινιγμοί αποκαλύπτουν μία πικρή κόντρα μεταξύ των παιδιών του Aλέν Ντελόν. Η μεγάλη αδυναμία του θρυλικού σταρ στη μοναχοκόρη του και η μάχη για την περιουσία του 

Ο σταρ του γαλλικού κινηματογράφου Aλεν Ντελόν, 88 ετών σήμερα και με εξαιρετικά επιβαρυμένη υγεία λόγω ενός εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη πριν απο πέντε χρόνια, ζει απομονωμένος στο ησυχαστήριό του στη Γαλλία. Τα παιδιά του την ίδια ώρα έχουν επιδοθεί σε μία άγρια διαμάχη για το μέλλον, τη θεραπεία αλλά κατά βάση για την περιουσία του όπως επιμένουν οι «κακές γλώσσες»

Ο Αλέν Ντελόν ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων διασημοτήτων της χρυσής εποχής του γαλλικού κινηματογράφου, με την εντυπωσιακή του εμφάνιση, τα γαλάζια μάτια του και τη σαγηνευτική παρουσία του στην οθόνη και εκτός της οθόνης, να τον έχουν μετατρέψει στο απόλυτο σύμβολο του σεξ της μεταπολεμικής Γαλλίας.

Σε μια καριέρα που διήρκεσε περισσότερο από μισό αιώνα, ο Ντελόν γύρισε 90 ταινίες, πολλές από τις οποίες βραβεύτηκαν, όπως το «Γυμνοί στον Ήλιο» και το ιστορικό έπος «O Γατόπαρδος», που συγκέντρωσε περίπου 134 εκατομμύρια θεατές του κινηματογράφου, κάνοντάς τον αστέρι στο box office.

Σήμερα, όμως, σε ηλικία 88 ετών, και από ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, ο Ντελόν παίζει τον τελευταίο του ρόλο σε ένα πραγματικό δράμα που αντηχεί ελληνική ή σαιξπηρική τραγωδία καθώς τα τρία παιδιά του, ο Άντονι, η Ανούσκα και ο Αλέν-Φάμπιεν, τσακώνονται δημόσια σε έναν καταστροφικό καταιγισμό κατηγοριών και νομικών ενεργειών.

Τα «άπλυτα» της οικογένειας Ντελόν βγαίνουν στη φόρα με καταιγιστικό ρυθμό με αποτέλεσμα ο δικηγόρος του ηθοποιού, Christophe Ayela να χρειαστεί να σημάνει συναγερμό. «Πρέπει να σταματήσει όλο αυτό και όλες οι πλευρές πρέπει να ηρεμήσουν. Φτάνει», είπε η Ayela.

Πίσω από τον μακρύ πέτρινο τοίχο του κτήματος Ντελόν, γνωστό ως La Brûlerie, που εκτείνεται για 2,3 χιλιόμετρα κατά μήκος του δρόμου προς το χωριό Douchy-Montcorbon στο διαμέρισμα του Λουαρέ της κεντρικής Γαλλίας, ο αγαπημένος ηθοποιός φέρεται να έχει γίνει «πιόνι» σε μία άγρια κόντρα. Στο σημείο αυτό, 140 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Παρισιού, έχει πει οτι επιθυμεί να ταφεί ο ίδιος Ντελόνί, κοντά στο παρεκκλήσι που κατασκευάστηκε στον χώρο του νεκροταφείου που δημιούργησε για τα αγαπημένα του σκυλιά.

Ο Ντελόν αγόρασε το ακίνητο, ένα πρώην κέντρο διακοπών για τα παιδιά των σιδηροδρομικών εργαζομένων σε κάτι λιγότερο από 300 στρέμματα δασώδους έκτασης, το 1971. Οι 1.500 κάτοικοι του χωριού είναι περήφανοι για τον διάσημο κάτοικό τους και είναι βαθιά διακριτικοί. Η τελευταία φορά που κάποιος είδε τον ηθοποιό, που φέρεται επίσης να έχει πληγεί από λέμφωμα, ήταν σε μια προβολή ταινίας στο κοντινό Château Renard τον περασμένο Μάιο. Μια φωτογραφία δείχνει τον Ντελόν να δείχνει χαλαρός, πλαισιωμένος από την Γιαπωνέζα σύντροφό του, Χιρόμι Ρόλιν, 66 ετών, που έζησε με τον ηθοποιό από το 2019 έως ότου τα παιδιά του μπόρεσαν να τη διώξουν από το σπίτι του το περασμένο καλοκαίρι.

Mε την κόρη του Ανούσκα και την Κλαούντια ΚαρντινάλεΑΡ

Σε μια σπάνια επίδειξη ενότητας, και οι τρεις την κατηγόρησαν για κατάχρηση της αδυναμίας του πατέρα τους. Τους απάντησε ότι προσπάθησαν να τον σκοτώσουν σταματώντας την ιατρική του θεραπεία. Και ακολούθησαν τα χειρότερα.

Η πρώτη μάχη στον «πόλεμο» των αδελφών ήρθε νωρίτερα αυτό το μήνα όταν ο 59χρονος Άντονι του οποίου η μητέρα Nαταλί ήταν η μοναδική σύζυγος του Ντελόν, κατηγόρησε την ετεροθαλή αδερφή του, Aνούσκα 33 ετών, κόρη του μοντέλου από την Ολλανδία Ροζαλί βαν Μπρέμεν ότι «είπε ψέματα» και απέκρυψε τα αποτελέσματα των γνωστικών τεστ που είχαν κάνει Ελβετοί γιατροί στον πατέρα τους.

Η Aνούσκα εμφανίστηκε στην τηλεόραση για να αντεπιτεθεί. Ο δικηγόρος του ηθοποιού είπε ότι ο Ντελόν ήταν έξαλλος με τη «θύελλα των μέσων ενημέρωσης» που δημιούργησε ο μεγαλύτερος γιος του. Αλλά ο τρίτος γιός, ο αδελφός της Aνούσκα Αλέν Φαμπιέν 29 ετών που τώρα ζει στο La Brûlerie, υπερασπίστηκε τον Άντονι και κατέγραψε κρυφά την αδερφή του που φέρεται να «στάζει υπαινιγμούς» στο αυτί του πατέρα τους. Ακολούθησαν περισσότερες τηλεοπτικές εμφανίσεις, κατηγορίες και γραπτά.

Ο εισαγγελέας διέταξε να υποβληθεί ο Ντελόν σε ιατρική έκθεση εμπειρογνωμόνων και σκέφτηκε ακόμη και να τον θέσει υπό εποπτεία, αφού υπέδειξε ότι ο ηθοποιός έχει «χάσει τη διαύγεια του».. Μετά από μια δεύτερη ιατρική εξέταση, ο δικηγόρος του σταρ είπε: «Ο κύριος Αλέν Ντελόν απάντησε σε ερωτήσεις… επιβεβαιώνοντας επομένως ότι η διαύγειά του δεν χάθηκε, σε αντίθεση με τις συκοφαντικές δηλώσεις που έγιναν στα μέσα ενημέρωσης».

Η διαθήκη του Ντελόν

Οι πρωταγωνιστές επιμένουν ότι η κόντρα δεν έχει να κάνει με τα χρήματα. Η διαθήκη του Ντελόν αφήνει τη μισή περιουσία του στην κόρη του και την άλλη μισή στους γιους του. Είναι μια άδικη μοιρασιά, αλλά ισχυρίζονται ότι δεν αμφισβητούν την επιθυμία του. Ο Aντονι και ο Αλέν-Φαμπιέν είχαν δύσκολες σχέσεις με τον πατέρα τους και περιπέτειες με ναρκωτικά, όπλα και το νόμο. Ένας τρίτος γιος, ο Άρι Μπουλόν, που γεννήθηκε από τη Γερμανίδα ροκ σταρ Nico των Velvet Underground – αλλά τον οποίο ο ηθοποιός δεν αναγνώρισε ποτέ ως γιο του – μεγάλωσε εν μέρει με τη μητέρα του Ντελόν. Πέθανε πέρυσι μετά από μια ολόκληρη μάχη με τον εθισμό στα ναρκωτικά.

Η Le Monde γράφει ότι η ταραχώδης παιδική ηλικία του Ντελόν τον άφησε ανίκανο να δημιουργήσει σχέσεις με τους γιους του. Ο Ντελόν ήταν τεσσάρων όταν οι γονείς του χώρισαν και τον έστειλαν για υιοθεσία. Στη συνέχεια αποβλήθηκε από έξι σχολεία. «Ήμουν ενοχλητικός, πολύ απείθαρχος, οπότε με πέταξαν έξω. Ήμουν ένα μικρό τέρας», είπε για αυτήν την περίοδο.

Ο Ντελόν έκανε τη στρατιωτική του θητεία στο γαλλικό ναυτικό σε ηλικία 17 ετών και υπηρέτησε στον πόλεμο της Ινδοκίνας, αλλά καταδικάστηκε σε στρατοδικείο επειδή έκλεψε ένα τζιπ. Επιστρέφοντας στο Παρίσι, ζούσε ανάμεσα σε ιερόδουλες και γκάνγκστερ στο τέλος της δεκαετίας του 1950 πριν ασχοληθεί με την ηθοποιία.

Οι γυναίκες της ζωής του

Μετά από πενταετή σχέση με τη Ρόμι Σνάιντερ, παντρεύτηκε τη Νάταλι, έγκυο τότε στον Άντονι, το 1964. Το ζευγάρι χώρισε τέσσερα χρόνια αργότερα. Οι σχέσεις του Ντελόν με τις γυναίκες έχουν γράψει ιστορία, ενώ λέγεται ότι κάποτε έπεισε δύο ηθοποιούς – τη Mireille Darc και τη Maddly Bamy – να συμμετάσχουν σε ένα ménage à trois στα τέλη της δεκαετίας του 1960, δηλώνοντας ότι δεν ήταν σε θέση να αποφασίσει ποια αγαπούσε περισσότερο.

Ο Ντελόν δεν έχει κρύψει ποτέ ότι η Ανούσκα είναι το αγαπημένο του παιδί. «Σε καμία άλλη γυναίκα δεν έχω πει τόσο συχνά σ’ αγαπώ», είπε το 2008, προσθέτοντας μια δεκαετία αργότερα: «Έχω μια κόρη που είναι η αγάπη της ζωής μου, ίσως λίγο υπερβολικά σε σχέση με τις άλλες».

Οι βιογράφοι του υποστήριξαν ότι η ταραχώδης σχέση του Ντελόν με τον Άντονι και τον Αλέν-Φαμπιέν -που έγιναν και οι δύο ηθοποιοί- οφείλεται στο γεγονός ότι τους έβλεπε ως αντιπάλους. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο εγωισμός του, τόσο αβέβαιος όσο και τεράστιος,τον ​​έκανε να θεωρεί τους γιους του ως πιθανούς αντιπάλους που έπρεπε να συντρίψει», έγραψε η Le Monde. Τα τρία παιδιά υποστηρίζουν ότι ο Ντελόν είναι άρρωστος αλλά διαυγής και συνειδητοποιημένος για τη διαμάχη, κάνοντας αυτές τις τελευταίες οικογενειακές σκηνές ακόμη πιο τραγικές.

Πηγή: Guardian