ΚΟΣΜΟΣ

Το φάντασμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα στοιχειώνει αρχοντικό ισχυρίζεται πρώην βασιλικός μπάτλερ

Το φάντασμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα στοιχειώνει αρχοντικό ισχυρίζεται πρώην βασιλικός μπάτλερ

Το αρχοντικό ανήκε στο παρελθόν σε στενό φίλο της βασίλισσας Ελισάβετ και του συζύγου της Φίλιππου

Έκπληξη προκάλεσαν οι πρόσφατοι ισχυρισμοί του πρώην βασιλικού μπάτλερ των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, Paul Burrell, ότι εξοχική έπαυλη, που ανήκε στο παρελθόν σε στενό φίλο της βασίλισσας, είναι στοιχειωμένη από το φάντασμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Το σπίτι, που βρίσκεται στο Cheshire, η Νταϊάνα δεν το επισκέφθηκε πότε και ο ίδιος δεν μετακόμισε σε αυτό παρά μόνο 20 χρόνια μετά τον θάνατό της, όπως αποκαλύπτει η MailOnline. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, ήταν ο Timothy John Edward Tollemache, ο 5ος βαρόνος Tollemache, στενός φίλος της βασίλισσας.

Η εικονική έπαυλη των Tudor, ανήκει στην πραγματικότητα στον συνεργάτη του Burrell, τον συνταξιούχο δικηγόρο Graham Cooper, 64 ετών, ο οποίος εμφανίζεται με τον μπάτλερ σε ένα προσεχές επεισόδιο τηλεοπτικής εκπομπής μεταφυσικού περιοεχομένου.

Ο 65χρονος Burrell και η σύζυγός του κάλεσαν «ειδικούς» στα παραφυσικά, αφού φέρεται να υποστήριξαν ότι τους κρατούσαν ξύπνιους τη νύχτα σκιώδεις φιγούρες, καπνοί από τσιγάρο και ανεξήγητα χτυπήματα.

Το μεγάλο σπίτι κοντά στο Τσέστερ βρίσκεται στη γη που κάποτε αποτελούσε μέρος ενός κτήματος με κέντρο γύρω από το Κάστρο Πέκφορτον.

Τα έγγραφα του Κτηματολογίου αποκαλύπτουν ότι ο αριστοκράτης σύναψε συμφωνία με τον κ. Κούπερ και έναν άλλο άνδρα τον Νοέμβριο του 1998, και ότι στη συνέχεια, το 2008, ο Κούπερ έγινε ο μοναδικός ιδιοκτήτης του ακινήτου.

Ο βαρόνος Tollemache με σπουδές στο Ίτον, ήταν Λόρδος Υπολοχαγός της κομητείας Helmingham μέχρι το 2014. Επί χρόνια διατηρούσε στενή φιλία με τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον δούκα του Εδιμβούργου.

Ιστορικά, η οικογένεια Tollemache ήταν οι μεγαλύτεροι γαιοκτήμονες στο Cheshire τον 19ο αιώνα - και η οικογένεια έχτισε το Κάστρο Peckforton ως ένα βικτοριανό αρχοντικό σπίτι σε στυλ μεσαιωνικού κάστρου.

Το εικονικό σπίτι των tudor πιστεύεται ότι χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, όταν ο πλούσιος γαιοκτήμονας Tollemache έχτισε περίπου 50 σπίτια στο κτήμα των 35.000 στρεμμάτων.

Πολλά από τα ακίνητα, που χτίστηκαν στις δεκαετίες του 1860 και του 70, περιλάμβαναν έως και 3 στρέμματα γης για να ενθαρρύνουν τους εργάτες που έπαιρναν τις μισθώσεις να καλλιεργήσουν τη δική τους γη για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους.

Το κάστρο πουλήθηκε σε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα το 1998, ενώ το σπίτι που καταλαμβάνουν τώρα ο Burrell και η σύζυγός του - επίσης, υποτίθεται, ως το φάντασμα της Πριγκίπισσας της Ουαλίας - βρισκόταν σε ξεχωριστό αγροτεμάχιο το οποίο επίσης πουλήθηκε στο ίδιο χρόνος.

Δεν είναι ξεκάθαρο πόσα πλήρωσαν για αυτό ο κ. Κούπερ και ο συνεργάτης του. Αλλά στην τρέχουσα αγορά πιστεύεται ότι το σπίτι θα αξίζει περίπου 2 εκατομμύρια λίρες.

Στο τηλεοπτικό πρόγραμμα, η ομάδα κυνηγών φαντασμάτων αναπτύσσει μια συσκευή που τους επιτρέπει να «ακούνε πέρα ​​από το ανθρώπινο αυτί για οποιαδήποτε κοντινή επαφή πνευμάτων».

Το μηχάνημα φέρεται να κατέγραψε τις λέξεις «συγγνώμη» και «Γαλλία» και ο κ. Burrell πιστεύει ότι το τελευταίο μπορεί να αποτελεί αναφορά στον θάνατο της πριγκίπισσας σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι.

Η Mirror αναφέρει ότι ο πρώην βασιλικός μπάτλερ είπε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί θα έλεγε «Γαλλία» εκτός από το γεγονός ότι η πριγκίπισσα πέθανε εκεί και εγώ πήγα για να την φέρω στο σπίτι.

«Με είχε μυήσει σε αυτόν τον κόσμο στο παρελθόν η πριγκίπισσα - ασχολήθηκε έντονα με την πνευματικότητα».

Ο πρώην μπάτλερ της Νταϊάνα είχε στο παρελθόν περιγράψει τον εαυτό του ως τον «καλύτερο φίλο» της αείμνηστης πριγκίπισσας και ισχυρίστηκε ότι τον ανέφερε ως «ο μόνος άντρας που εμπιστεύτηκε ποτέ».

Και ο κύριος Burrell είναι πεπεισμένος ότι η Diana εξακολουθεί να τον πλησιάζει περισσότερα από 26 χρόνια μετά τον θάνατό της.

«Όταν έχεις αγαπήσει κάποιον στη ζωή - και την αγάπησα - και περνάει πολύ γρήγορα, ένα μικρό κομμάτι του μένει πίσω και τον κουβαλάς μαζί σου για τις υπόλοιπες μέρες σου», είπε.

Ο κ. Burrell πρόσθεσε ότι ονειρεύεται τη Νταϊάνα τακτικά, συνήθως γύρω στις 3 το πρωί, αλλά ότι δεν έχει εμμονή μαζί της καθώς έχει μόνο μία από τις 2 κοινές τους φωτογραφίες, αν και έχει εκατοντάδες φωτογραφίες της πριγκίπισσας.

Ο πρώην βασιλικός υπηρέτης είπε επίσης ότι η βασίλισσα Ελισάβετ II πίστευε στα φαντάσματα και θα έμενε μόνο στο εξοχικό στο Balmoral, εάν τα κοργκί της (ράτσα σκύλων) ήταν μαζί της, καθώς θα προαισθανόταν μια υπερφυσική παρουσία.