ΚΟΣΜΟΣ

Η Ιορδανία δηλώνει ότι η επίθεση κατά των Αμερικανών στρατιωτών δεν έγινε στο έδαφός της

Η Ιορδανία δηλώνει ότι η επίθεση κατά των Αμερικανών στρατιωτών δεν έγινε στο έδαφός της
AP

Μερικοί από τους τραυματίες μεταφέρονται με ασθενοφόρα από τη στρατιωτική βάση στην Ιορδανία, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι

Η επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις Αμερικανοί στρατιώτες δεν έγινε στο έδαφος της Ιορδανίας αλλά στη Συρία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ιορδανίας.

Ο Mουχάμαντ αλ Μπουμπαϊντίν δήλωσε στο ιορδανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο al Mamlaka ότι η επίθεση είχε στόχο την αμερικανική βάση Αλ-Τανφ στη Συρία.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι τρία μέλη του αμερικανικού στρατού σκοτώθηκαν και πολλά τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης μη επανδρωμένου αεροσκάφους εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων που σταθμεύουν στη βορειοανατολική Ιορδανία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των μελών του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού που μπορεί να έχουν τραυματιστεί στην επίθεση σε βάση της βορειοανατολικής Ιορδανίας, με 34 μέλη του στρατού να τελούν υπό ιατρική παρακολούθηση για πιθανούς τραυματικούς εγκεφαλικούς τραυματισμούς.

Μερικοί από τους τραυματίες μεταφέρονται με ασθενοφόρα από τη στρατιωτική βάση στην Ιορδανία, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ανακοίνωση νωρίτερα του αμερικανικού στρατού ανέφερε ότι τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν στην επίθεση. Το Πεντάγωνο δεν έχει ανακοινώσει ακόμη λεπτομέρειες για τους τύπους των τραυματισμών που υπέστησαν, αλλά ο τραυματικός εγκεφαλικός τραυματισμός είναι συνήθης μετά από μια μεγάλη έκρηξη.