ΚΟΣΜΟΣ

Λόιντ Όστιν: Ζήτησε δημόσια συγγνώμη επειδή έκρυψε την διάγνωσή του με καρκίνο

Λόιντ Όστιν: Ζήτησε δημόσια συγγνώμη επειδή έκρυψε την διάγνωσή του με καρκίνο
AP

«Θα έπρεπε να είχα ενημερώσει τον πρόεδρο ότι διαγνώστηκα με καρκίνο. Θα έπρεπε επίσης να το είχα πει στην ομάδα μου και στον αμερικανικό λαό και αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη γι'αυτό. Ζητώ συγγνώμη από τους συναδέλφους μου και τον αμερικανικό λαό», είπε μεταξύ άλλων ο Λόιντ Όστιν

Δημόσια συγγνώμη ζήτησε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, επειδή κράτησε μυστικό ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη αλλά και ότι νοσηλεύτηκε για την αντιμετώπισή του, κάτι που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

«Θέλω να είμαι πολύ σαφής: Δεν το διαχειριστήκαμε αυτό όπως έπρεπε», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Θα έπρεπε να είχα ενημερώσει τον πρόεδρο ότι διαγνώστηκα με καρκίνο. Θα έπρεπε επίσης να το είχα πει στην ομάδα μου και στον αμερικανικό λαό και αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη γιαυτό. Ζητώ συγγνώμη από τους συναδέλφους μου και τον αμερικανικό λαό», πρόσθεσε.

Ωστόσο «θέλω να πω πολύ ξεκάθαρα ότι δεν υπήρξε κενό στις αρμόδιες αρχές και (ότι δεν υπήρξε) κανένας κίνδυνος για τη διοίκηση και τον έλεγχο του υπουργείου», υπογράμμισε.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου θέλησε να φανεί καθησυχαστικός αναφερόμενος στην ανάρρωσή του. «Η ανάρρωσή μου πάει καλά αλλά όπως μπορείτε να δείτε, αναρρώνω ακόμη», δήλωσε στους δημοσιογράφους σχολιάζοντας το κάπως δύσκαμπτο βάδισμά του. «Έχω ακόμη λίγο πόνο στο πόδι μου», ανέφερε διευκρινίζοντας ότι κάνει κινησιοθεραπεία.