ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: «Μας έχουν πάρει ομήρους, είμαστε καλά» - Πληροφορίες για δύο ενόπλους στο εργοστάσιο

Τουρκία: «Μας έχουν πάρει ομήρους, είμαστε καλά» - Πληροφορίες για δύο ενόπλους στο εργοστάσιο

Η αστυνομία καταβάλλει προσπάθειες διαπραγματεύσεων με τους δύο, κατά πληροφορίες, ενόπλους που έχουν εισβάλλει σε εργοστάσιο της Τουρκίας και έχουν πάρει ομήρους εργαζόμενους

Δύο φέρονται να είναι οι ένοπλοι που έχουν εισβάλλει σε εργοστάσιο στην Τουρκία και κρατούν ομήρους εργαζόμενους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι οι ύποπτοι εισήλθαν στο κυρίως κτήριο του εργοστασίου, που βρίσκεται σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης γύρω στις 3 το μεσημέρι και κρατούν ομήρος 7 μέλη του προσωπικού.

Οι δράστες υποστηρίζουν ότι θέλουν να επισημάνουν την γενοκτονία που εξελίσσεται στη Γάζα, από την εισβολή του Ισραήλ, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Guardian.

«Μας έχουν πάρει ομήρους»

Ένας άνδρας που μίλησε στο τουρκικό DHA είπε ότι μεταξύ των ομήρων βρίσκεται η γυναίκα του και εξήγησε ότι της τηλεφώνησε. «Απάντησε "μας έχουν πάρει ομήρους, είμαστε καλά" και το έκλεισε».

Η αστυνομία έχει αποκλείσει όλη τη γύρω περιοχή και καταβάλλει προσπάθειες διαπραγματεύσεων με τους απαγωγείς.

New York Post
New York Post

Από την έδρα του αμερικανικού ομίλου στον οποίο ανήκει το εργοστάσιο επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχει περιστατικό σε εξέλιξη, με εκπρόσωπο να λέει: «Η ασφάλεια των εργαζομένων και των συνεργατών μας είναι η πρώτη προτεραιότητά μας. Νωρίτερα σήμερα εκκενώσαμε τις εγκαταστάσεις μας στην Τουρκία και συνεργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές για να επιλύσουμε μία επείγουσα κατάσταση ασφάλειας».

Ζωσμένος με εκρηκτικά

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γρήγορα κυκλοφόρησε μία φωτογραφία ενόπλου, ο οποίος απεικονίζεται μπροστά σε έναν τοίχο με ζωγραφισμένες τις σημαίες της Τουρκίας και της Παλαιστινης, που κρατά στο ένα χέρι του ένα όπλο, ενώ με το άλλο σχηματίζει το σήμα της νίκης, ζωσμένος με εκρηκτικά.

DHA

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA ανέφερε ότι οι απαγωγείς επέτρεψαν στους εργάτες - ομήρους να γιορτάσουν τα γενέθλια ενός εργαζομένου, καθώς το προσωπικό είχε πάει μία τούρτα στη δουλειά για έναν συνάδελφό τους.