ΚΟΣΜΟΣ

Ανθρωποκυνηγητό στο Λονδίνο: Επικίνδυνος ο φυγάς που περιέλουσε με καυστικό υγρό οικογένεια

Αφαντος παραμένει ο δράστης που περιέλουσε οικογένεια με τοξικό υγρό
Αφαντος παραμένει ο δράστης που περιέλουσε οικογένεια με τοξικό υγρό

O 35χρονος Aφγανός που περιέλουσε με τοξική ουσία στο Λονδίνο μία μητέρα και τα δύο παιδιά της είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για σεξουαλική επίθεση. Είναι «σημαντικά τραυματισμένος» αλλά «επικίνδυνος» λένε οι Αρχές

Ένας φυγάς στο επίκεντρο ενός μεγάλου ανθρωποκυνηγητού για ρίψη αλκαλικής ουσίας σε μια μητέρα και τα δύο παιδιά της είναι καταδικασμένος σεξουαλικός δράστης. Ο Abdul Shokoor Ezedi άφησε δύο από τα θύματά του με τραύματα που μπορεί να αλλάξουν τη ζωή τους, με τις εικόνες κλειστού κυκλώματος από την Tesco να τον δείχνουν να έχει επίσης υποστεί σοβαρά σημάδια εγκαύματος στη δεξιά πλευρά του προσώπου του.

Όπως προκύπτει ο ο Ezedi καταδικάστηκε για σεξουαλικό αδίκημα το 2018, πριν λάβει άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2021 ή το 2022 από την πατρίδα του το Αφγανιστάν. Ο 35χρονος είχε προηγουμένως αρνηθεί το άσυλο σε δύο περιπτώσεις, αλλά του δόθηκε άδεια παραμονής αφού ασπάστηκε τον Χριστιανισμό.

Συνολικά, 12 άνθρωποι χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη μετά την «στοχευμένη» επίθεση στη Λεωφόρο Lessar, στο Κλάφαμ, στο νότιο Λονδίνο, το βράδυ της Τετάρτης. Ο Ezedi που πιστεύεται ότι είναι γνωστός στη μητέρα, φέρεται να ταξίδεψε από το Nιουκάσλ την Τετάρτη και εθεάθη για τελευταία φορά στην οδό Caledonian.

Η γυναίκα, 31 ετών, που περιγράφεται ως ευάλωτη και η τρίχρονη κόρη της, παραμένει στο νοσοκομείο μαζί με την άλλη κόρη της, οκτώ ετών. Το Υπουργείο Εσωτερικών αντιμετωπίζει εκκλήσεις για τη διεξαγωγή επείγουσας επανεξέτασης του τρόπου με τον οποίο χορηγήθηκε άσυλο στον ύποπτο

Καταδικάστηκε για σεξουαλικό αδίκημα το 2018 και του επιβλήθηκε ποινή με αναστολή από το δικαστήριο του Νιουκάσλ. Του χορηγήθηκε άσυλο μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες, αφού φέρεται να ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο με φορτηγό το 2016, πιστεύεται. Σύμφωνα με αναφορές, του επετράπη να μείνει στη χώρα αφού ένας ιερέας επιβεβαίωσε ότι είχε ασπαστεί τον Χριστιανισμό.

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης ανανέωσαν τις εκκλήσεις ορισμένων βουλευτών των Τόρις για σοβαρή μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου, με τον πρώην υπουργό Μετανάστευσης Ρόμπερτ Τζένρικ να καλεί τον υπουργό Εσωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι να προβεί σε «λεπτομερή ανασκόπηση» του τρόπου με τον οποίο επιτράπηκε στον Ezedi να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο.