ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: «Θα φτάσουμε στη Ρώμη» - Οι αγρότες προειδοποιούν για κλιμάκωση των διαμαρτυριών

Ιταλία: «Θα φτάσουμε στη Ρώμη» - Οι αγρότες προειδοποιούν για κλιμάκωση των διαμαρτυριών
«Η γεωργία πεθαίνει και η πολιτική κοιμάται», γράφει το πανό
Getty Images

«Η κυβέρνηση δεν μας ακούει και τα συνδικάτα δεν μας εκπροσωπούν πλέον», υποστηρίζουν οι αγρότες στην Ιταλία που ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις μέσα στο κέντρο της Ρώμης

Χιλιάδες αγρότες από όλη την Ιταλία ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ τους για να βρεθούν σε μία μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρώμη.

Οι Ιταλοί αγρότες διαμαρτύρονται για τις αγροτικές πολιτικές της ΕΕ και σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στη Ρώμη τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής των διαδηλώσεων, Danilo Calvani στο πρακτορείο ANSA.

Δεν έχουν γίνει γνωστές ακόμα λεπτομέρειες για την διαδήλωση (ώρα, τόπος συγκέντρωσης) όμως ο Calvani τόνισε ότι πρόκειται να «πλημμυρίσει» η ιταλική πρωτεύουσα με χιλιάδες αγρότες από ολόκληρη την επικράτεια.

«Δεν θα υπάρξουν μπλόκα, αλλά σίγουρα θα υπάρξει ταλαιπωρία», είπε, προσθέτοντας πως «Η κυβέρνηση δεν μας ακούει και τα συνδικάτα δεν μας εκπροσωπούν πλέον».

Getty Images

Ο Calvani επεσήμανε ότι οι αγρότες εντός των επόμενων ημερών θα αρχίσουν να συγκεντρώνουν τα τρακτέρ γύρω από τη Ρώμη πριν προχωρήσουν σε πορεία διαμαρτυρίας, χωρίς οχήματα, στην πόλη.

Τις τελευταίες ημέρες οι διαδηλώσεις έχουν προκαλέσει αρκετά μεγάλη αναστάτωση στην κίνηση σε όλη την Ιταλία, ενώ συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τα τρακτέρ των Ευρωπαίων αγροτών έφτασαν μέχρι και τις Βρυξέλλες, την Πέμπτη, και συγκεκριμένα έξω από το κτήριο του Ευρωκοινοβουλίου, όπου πλήθος αγροτών διαδήλωσαν κατά των ευρωπαϊκών πολιτικών στον αγροτικό τομέα.

Μία σειρά ζητημάτων έχουν βγάλει τους αγρότες στους δρόμους, όπως η πτώση των τιμών, τα αυξημένα κόστη, οι φόροι αλλά και ο αντίκτυπος των πράσινων κανονισμών της ΕΕ και το ελεύθερο εμπόριο.