ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Μπάιντεν για βασιλιά Κάρολο: «Ανησυχώ για εκείνον»

Τζο Μπάιντεν για βασιλιά Κάρολο: «Ανησυχώ για εκείνον»
Getty Images

Ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους δήλωσε πως ελπίζει να μπορέσει να μιλήσει σύντομα με τον Βασιλιά Κάρολο

Την ανησυχία του για τον Βασιλιά Κάρολο μετά την ανακοίνωση ότι πάσχει από καρκίνο εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπαίντεν.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων στο Λας Βέγκας εάν έχει κάποιο μήνυμα για τον Βασιλιά, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι μόλις είχε ακούσει για τη διάγνωση. «Ανησυχώ για εκείνον», είπε προσθέτοντας «Ελπίζω να μιλήσω μαζί του σύντομα».

Το State Department από την πλευρά του έκανε λόγο για «τρομερά άσχημα νέα».

«Οι σκέψεις μας είναι με τον Βασιλιά και την οικογένειά του», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Vedant Patel σε τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Το Μπάκινγχαμ ανακοίνωσε την Δευτέρα οτι ο Βασιλιάς Κάρολος λαμβάνει θεραπεία για καρκίνο. Δεν έχει αποκαλυφθεί από τι τύπο καρκίνου πάσχει, ωστόσο σύμφωνα με την ανακοίνωση οι θεραπείες ξεκίνησαν τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου.

Η διάγνωση έγινε στη διάρκεια πρόσφατης θεραπείας για διογκωμένο προστάτη, ενώ όπως έγινε γνωστό, ο Βασιλιάς θα διακόψει τις δημόσιες εμφανίσεις, αλλά θα συνεχίσει να κατέχει τον συνταγματικό ρόλο ως αρχηγός του κράτους συμπεριλαμβανομένων της γραφειοκρατίας και των ιδιωτικών συναντήσεων.

Το Παλάτι, που δεν έχει δημοσιεύσει λεπτομέρειες για την διάγνωση, αναφέρει ότι ο Βασιλιάς Κάρολος «παραμένει απόλυτα θετικός για την θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά του το συντομότερο δυνατό».