ΚΟΣΜΟΣ

Βασιλιάς Κάρολος: «Παγωμάρα» μετά τη διάγνωση με καρκίνο – Ο ρόλος της Καμίλα

Βασιλιάς Κάρολος: «Παγωμάρα» μετά τη διάγνωση με καρκίνο – Ο ρόλος της Καμίλα
AP.

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στη Μεγάλη Βρετανία, μετά την επίσημη ανακοίνωση από το παλάτι του Μπάκιγχαμ ότι ο βασιλιάς Κάρολος διεγνώσθη με καρκίνο.

Σαν «κεραυνός εν αιθρία» έπεσε όχι μονάχα στο παλάτι αλλά και όλον τον κόσμο η επίσημη ανακοίνωση των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ πως ο βασιλιάς Κάρολος διεγνώσθη με καρκίνο. Όπως γνωστοποίησε το παλάτι, δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, αλλά ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης θεραπείας του μονάρχη για υπερτροφία προστάτη. Ο ίδιος ανέφερε πως επρόκειτο για επέμβαση ρουτίνας και καλούσε τους άνδρες να εξετάζονται.

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει ήδη αρχίσει θεραπείες κατά του καρκίνου και «ανυπομονεί να επιστρέψει σε πλήρη δημόσια καθήκοντα το συντομότερο δυνατόν», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το Μπάκιγχαμ δεν προχώρησε σε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το στάδιο του καρκίνου ή τη διάγνωση. Αν και θα αναστείλει τις δημόσιες εκδηλώσεις του, ο 75άχρονος θα συνεχίσει να ασκεί τον συνταγματικό του ρόλο ως αρχηγός του κράτους, ενώ, αναμένεται να παρίσταται στις καθιερωμένες εβδομαδιαίες συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, σύμφωνα με το BBC.

Ταξιδεύει εκτάκτως στη Μεγάλη Βρετανία ο Χάρι, επικοινώνησε με τον πατέρα του

Ο βασιλιάς μίλησε προσωπικά τόσο με τον πρίγκιπα Χάρι, όσο και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, πριν εκδοθεί το ανακοινωθέν για την υγεία του από το παλάτι, αργά το απόγευμα (05/02), σύμφωνα με το SkyNews.

O δούκας του Σάσεξ αναμένεται να αναβάλλει κάθε προγραμματισμένη δραστηριότητα και να ταξιδέψει από την Καλιφόρνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να δει τον πατέρα του, τις επόμενες ημέρες.

«Ο δούκας μίλησε με τον πατέρα του, για τη διάγνωση του βασιλιά. Θα ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να δει την Αυτού Μεγαλειότητα, τις επόμενες ημέρες», σύμφωνα με μία πηγή.

Ο πρίγκιπας Χάρι εθεάθη για τελευταία φορά στο πλευρό της βασιλικής οικογένειας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού – «αστραπή» στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη στέψη του βασιλιά, τον Μάιο.

Δεν επιστρέφει στο Λονδίνο η Μέγκαν Μαρκλ

Ο δούκας του Σάσεξ φαίνεται πως θα ταξιδέψει μόνος του, καθώς η Μέγκαν Μαρκλ και τα παιδιά τους, Άρτσι και Λίλιμπετ, δεν θα ταξιδέψουν μαζί του, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Οι φήμες λένε ότι οι κακές σχέσεις που είχε διαχρονικά με το παλάτι η σύζυγος του μικρότερου γιου του μονάρχη είναι η αιτία της απόφασης της Μέγκαν, ωστόσο, τίποτα δεν είναι επίσημο ακόμη.

Την περασμένη εβδομάδα, το ζεύγος ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επισκεφθεί τον Καναδά από τη 14η έως τη 16η Φεβρουαρίου, για τους εορτασμούς του Invictus Games Vancouver Whistler 2025.

Ο ρόλος της Καμίλα και της υπόλοιπης οικογένειας

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, «οι δημόσιες υποχρεώσεις του Βασιλιά θα αναβληθούν για μία σύντομη περίοδο ανάρρωσης». «Η Αυτού Μεγαλειότητα θα ήθελε να ζητήσει συγγνώμη από όλους εκείνους που μπορεί να απογοητευθούν ή να ενοχληθούν ως συνέπεια. Η βασίλισσα θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά της, αναλαμβάνοντας ένα πλήρες πρόγραμμα δημοσίων εμφανίσεων», επεσήμανε εκπρόσωπος του παλατιού.

Δύσκολες ώρες για τον Γουίλιαμ

Η βασιλική ρεπόρτερ του BBC, Λόρα Μπάντοκ, στάθηκε στις δύσκολες ώρες που βιώνει ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο οποίος ήδη βρίσκεται αντιμέτωπος με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε η Κέιτ Μίντλετον, η οποία χειρουργήθηκε πρόσφατα στην κοιλιακή χώρα και θα απέχει από τα καθήκοντά της, για τρεις μήνες.

Σχετικές ειδήσεις