ΚΟΣΜΟΣ

Ρίσι Σούνακ για βασιλιά Κάρολο: «Ολόκληρη η χώρα βρίσκεται στο πλευρό του»

Ρίσι Σούνακ για βασιλιά Κάρολο: «Ολόκληρη η χώρα βρίσκεται στο πλευρό του»
AP.

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει ήδη ξεκινήσει θεραπείες κατά του καρκίνου.

Σοκ επικρατεί στη Μεγάλη Βρετανία, μετά την είδηση ότι ο βασιλιάς Κάρολος Γ' διαγνώστηκε με καρκίνο, όπως ανακοίνωσαν αργά το απόγευμα (05/02) τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ, εξέφρασε τις θερμότερες ευχές του για ταχεία ανάρρωση, γράφοντας στα κοινωνικά δίκτυα πως «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα επανέλθει δυνατός σε χρόνο – μηδέν και ξέρω ότι όλη η χώρα τού εύχεται τα καλύτερα».

Όπως ανακοινώθηκε, ο 75χρονος μονάρχης θα διακόψει τις δημόσιες εμφανίσεις του, αλλά θα διατηρήσει τον ρόλο του. Το παλάτι του Μπάκιγχαμ αναφέρει ότι ο βασιλιάς παραμένει αισιόδοξος και ανυπομονεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του, το συντομότερο δυνατόν.

Το έκτακτο δελτίο του BBC

Τα βρετανικά ΜΜΕ με έκτακτα ενημέρωσαν το κοινό για την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ. Το BBC με έκτακτο δελτίο στην τηλεόραση ενημέρωσε το κοινό πως ο βασιλιάς Κάρολος έχει καρκίνο.

Η παρουσιάστρια διάβασε την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ ενώ η ρεπόρτερ σχολίασε πως η βασιλική οικογένεια και ο ίδιος ο Κάρολος σοκαρίστηκαν από τη διάγνωση, που έγινε 17 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. «Πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο για τον βασιλιά και την οικογένεια», συμπλήρωσε.

Κάποια από τα καθήκοντά του θα αναλάβει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Καμίλα, σύμφωνα με τη ρεπόρτερ, αφού πλέον ο βασιλιάς Κάρολος είναι επικεντρωμένος στην υγεία του.

«Ο βασιλιάς έχει καρκίνο», γράφει με κεφαλαία η Daily Mail, ενώ, τα κεντρικά θέματα στις μεγαλύτερες ιστοσελίδες αναφέρονται στη διάγνωση του Καρόλου.

Σχετικές ειδήσεις