ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ – Νετανιάχου: «Κανένα νόημα στις συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα»

Πόλεμος στο Ισραήλ – Νετανιάχου: «Κανένα νόημα στις συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα»
AP.

«Αν η Χαμάς δεν προχωρήσει σε αλλαγές των αιτημάτων της, τότε δεν υπάρχει νόημα για περαιτέρω διαπραγματεύσεις» όσον αφορά πιθανή εκεχειρία, όπως υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σημείωσε σήμερα (17/02) ότι έστειλε διαπραγματευτές στο Κάιρο για συνομιλίες για μία συμφωνία εκεχειρίας, όπως το ζήτησε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, αλλά οι Ισραηλινοί διαπραγματευτές δεν επέστρεψαν για περαιτέρω συνομιλίες, καθώς οι απαιτήσεις της Χαμάς ήταν εκτός πραγματικότητας.

Ο Νετανιάχου τόνισε ότι δεν υπάρχει νόημα για περαιτέρω διαπραγματεύσεις, έως ότου η Χαμάς προβεί σε αλλαγές των αιτημάτων της. Παράλληλα, υπογράμμισε πως ο ισραηλινός στρατός πρέπει να συνεχίσει την επιχείρηση στη Ράφα, την πόλη στην νότια Λωρίδα της Γάζας όπου περίπου 1,4 εκατομμύριο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι έχουν συνωστισθεί.

Όπως ανέφερε, αν δεν συνεχισθεί η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση εκεί το Ισραήλ θα «χάσει τον πόλεμο» κατά της Χαμάς, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ιερουσαλήμ.

Ακόμη, επεσήμανε ότι ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει την επιχείρηση στη Ράφα ακόμη και σε περίπτωση συμφωνίας με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα για την απελευθέρωση ομήρων που κρατούνται ακόμη στη Λωρίδα της Γάζας.

Επίσης, ανέφερε ότι μία ευρύτερη διπλωματική συμφωνία με τους Παλαιστίνιους θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο μέσω άμεσων διαπραγματεύσεων, χωρίς προϋποθέσεις.

Σχετικές ειδήσεις