ΚΟΣΜΟΣ

Μάικλ Τζέι Φοξ: Εμφανίστηκε με αμαξίδιο στη σκηνή των BAFTA - Αποθεώθηκε από το κοινό

Μάικλ Τζέι Φοξ: Εμφανίστηκε με αμαξίδιο στη σκηνή των BAFTA - Αποθεώθηκε από το κοινό
Getty Images

Ο 62χρονος ηθοποιός εμφανίστηκε στη σκηνή των βραβείων σε αμαξίδιο, αλλά επέμεινε να σηκωθεί για να δώσει ο ίδιος το βραβείο για το Όπενχάιμερ του Κρίστοφερ Νόλαν. 

Ο σταρ του «Επιστροφή στο Μέλλον», Μάικλ Τζέι Φοξ, ο οποίος πάσχει από Πάρκινσον, έκανε μία εμφάνιση έκπληξη στην τελετή των BAFTA, όπου ανέβηκε στη σκηνή για να δώσει το βραβείο της καλύτερης ταινίας.

Ο 62χρονος ηθοποιός εμφανίστηκε στη σκηνή σε αμαξίδιο, αλλά επέμεινε να σηκωθεί για να δώσει ο ίδιος το βραβείο για το Όπενχάιμερ του Κρίστοφερ Νόλαν.

Όλο το θέατρο όρθιο ξέσπασε σε χειροκροτήματα, αποθεώνοντας τον ηθοποιό, ενώ αρκετοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης παραδέχθηκαν ότι δάκρυσαν βλέποντάς τον στη σκηνή των βραβείων. Ο Φοξ διαγνώστηκε στη δεκαετία του 1990 και σπάνια κάνει δημόσιες εμφανίσεις.

Η ταινία του Davis Guggenheim, A Michael J Fox Movie ήταν υποψήφια για καλύτερο ντοκιμαντέρ αλλά έχασε από την ταινία 20 Days in Mariupol.

Ο παρουσιαστής των βραβείων, Ντέιβιντ Τέναντ παρουσιάζοντας τον Καναδοαμερικανό ηθοποιό τον χαρακτήρισε ως «αληθινό θρύλο του κινηματογράφου». Παρουσιάζοντας τις υποψήφιες ταινίες, ο Φοξ περιέγραψε τον κινηματογράφο ως «μαγικό» που μπορεί «να αλλάξει τη ζωή σου». Είπε χαρακτηριστικά: «Πέντε ταινίες είναι υποψήφιες σε αυτή την κατηγορία απόψε και όλες έχουν κάτι κοινό, είναι οι καλύτερες από αυτό που κάνουμε». Πρόσθεσε ότι οι ταινίες ενώνουν τους ανθρώπους «ασχέτως ποιος είσαι ή από πού είσαι». «Υπάρχει λόγος που λένε ότι οι ταινίες ειανι μαγικές, γιατί μπορούν να σου αλλάξουν την ημέρα, κάποιες φορές μπορούν να αλλάξουν και τη ζωή σου».

Ο Φοξ ίδρυσε το Ϊδρυμα Μάικλ Τζέι Φοξ για την έρευνα για τη νόσο Πάρκινσον το 2000 και σύμφωνα με το CBS News έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα περίπου 1,58 δισεκατομμύρια βρετανικές λίρες.

Η νόσος Πάρκινσον είναι μία ασθένεια, στην οποία μέρη του εγκεφάλου καταστρέφονται προοδευτικά με τα χρόνια και επηρεάζει περίπου 128.000 ανθρώπους στην Αγγλία, σύμωνα με τo Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας.