ΚΟΣΜΟΣ

Eurovision 2024: Το τραγούδι του Ισραήλ μπορεί να....κοπεί λόγω πολιτικών μηνυμάτων

Eurovision 2024: Το τραγούδι του Ισραήλ μπορεί να....κοπεί λόγω πολιτικών μηνυμάτων

Σε διαπραγματεύσεις το Ισραήλ με την EBU για τη συμμετοχή στην Eurovision 2024 

Το τραγούδι του Ισραήλ για το φετινό διαγωνισμό της Eurovision θα μπορούσε να αποκλειστεί επειδή είναι «πολύ πολιτικό».

Η ισραηλινή δημόσια ραδιοτηλεόραση δηλώνει ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει, ωστόσο δεν προτίθεται να αλλάξει το τραγούδι ή τους στίχους, ακόμη και αν αυτό κοστίσει στο Ισραήλ τη θέση του στον φετινό διαγωνισμό.

Σύμφωνα με το ynetnews.com η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) εξετάζει το ενδεχόμενο να αποκλείσει το ισραηλινό τραγούδι «October Rain» επειδή περιέχει πολιτικά μηνύματα, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές που επικαλείται η ιστοσελίδα.

Στην πρώτη της απάντηση στο δημοσίευμα του Ynet, η EBU ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Βρισκόμαστε επί του παρόντος στη διαδικασία προσεκτικής εξέτασης των στίχων του τραγουδιού - μια διαδικασία που είναι εμπιστευτική μεταξύ της EBU και της Δημόσιας Ραδιοτηλεοπτικής Εταιρείας μέχρι την τελική απόφαση. Όλοι οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς έχουν προθεσμία μέχρι τις 11 Μαρτίου για να υποβάλουν επίσημα τα τραγούδια τους. Εάν ένα τραγούδι δεν πληροί τα κριτήρια για οποιονδήποτε λόγο, δίνεται η δυνατότητα στην εταιρεία να υποβάλει ένα νέο τραγούδι ή νέους στίχους, σύμφωνα με τους κανόνες του διαγωνισμού».