ΚΟΣΜΟΣ

Έμα Στόουν: «Έφαγα 60 πορτογαλικές τάρτες στα γυρίσματα του Poor Things, ήθελα να κάνω εμετό»

H Έμα Στόουν
H Έμα Στόουν
ΑΡ

Η Έμα Στόουν περιγράφει ότι έφαγε «60 πορτογαλικές τάρτες» για τις ανάγκες του φιλμ Poor Things και μίλησε μεταξύ άλλων για την πρόκληση να παρουσιάσει τα συναισθήματα της «Μπέλα».

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Έμα Στόουν μίλησε για την εμπειρία της από τα γυρίσματα της βραβευμένης ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου «Poor Things». Η 35χρονη σταρ η οποία κέρδισε το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού στην φετινή τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων BAFTA και είναι υποψήφια για Όσκαρ Ά Γυναικείου Ρόλου συμμετείχε σε εκδήλωση για τον εορτασμό των υποψηφίων στα Βραβεία Παραγωγών στο Λος Άντζελες. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, περιέγραψε μεταξύ άλλων μια διατροφική δυσκολία που αντιμετώπισε στα γυρίσματα του Poor Things.

Όταν ρωτήθηκε αν ήταν δύσκολο να υποδυθεί «έναν ρητά σεξουαλικό χαρακτήρα», η Στόουν, 35 ετών, εξήγησε ότι «δεν ήταν». «Η σεξουαλικότητα της Μπέλα ήταν ένα άλλο μέρος όλου αυτού, και ο τρόπος με τον οποίο θα γυριζόταν και πώς θα το κάναμε και ο απίστευτος συντονισμός οικειότητας και τα κλειστά μας σετ και όλα αυτά. Κατά κάποιο τρόπο, αυτό ήταν το το πιο εύκολο γιατί ήταν χορογραφημένο», αποκάλυψε η Στόουν για τον χαρακτήρα της κατά τη διάρκεια της συνομιλίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Skirball.

«Ήταν γρήγορο. Ξέραμε ακριβώς τι κάναμε» πρόσθεσε. Η μεγαλύτερη πρόκληση, αποκάλυψε η Στόουν, ήταν να απεικονίσει μερικά από τα άλλα συναισθήματα και τις ιδιορρυθμίες της Μπάξτερ- συμπεριλαμβανομένων των διατροφικών συνηθειών του χαρακτήρα.

«Να καταλάβω πώς να περπατήσω ή να φάω 60 πορτογαλικές τάρτες, όπου η πρώτη μπουκιά είναι νόστιμη, αλλά μέχρι το τέλος θέλεις πραγματικά να κάνεις εμετό», συνέχισε. «Ή το να βλέπει το θάνατο και τη φθορά για πρώτη φορά, πράγμα πολύ πιο προκλητικό από το γυμνό, που είναι το μόνο πράγμα για το οποίο οι άνθρωποι θέλουν να με ρωτούν».

Στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, η Στόουν υποδύεται μια γυναίκα που δημιουργείται όταν ο Γκόντγουιν Μπάξτερ (Γουίλεμ Νταφόε) τοποθετεί τον εγκέφαλο του μωρού μιας νεκρής γυναίκας στο σώμα της αφού πεθάνει από αυτοκτονία. Η ερμηνεία της, της έχει ήδη αποφέρει πολλά βραβεία φέτος και οδεύει ολοταχώς προς τα Όσκαρ. Η ηθοποιός χαιρέτησε τα αγαπημένα της πρόσωπα κατά την ομιλία της αποδοχής και συγκεκριμένα τη μητέρα της, Κρίστα Στόουν.

«Θέλω απλώς να το πω αυτό σε περίπτωση που δεν έχω ξανά την ευκαιρία», είπε η Στόουν. «Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τη μαμά μου γιατί είναι ο καλύτερος άνθρωπος που γνωρίζω στον κόσμο και με εμπνέει κάθε μέρα και πάντα με έκανε να πιστέψω στην τρελή ιδέα ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο και είμαι πέρα για πέρα ευγνώμων. Χωρίς αυτήν δεν θα υπήρχε τίποτα από όλα αυτά, συμπεριλαμβανομένης της ζωής μου, οπότε ευχαριστώ και γι' αυτό, μαμά. Ευχαριστώ πολύ»

Η Στόουν έχει ήδη κερδίσει τη Χρυσή Σφαίρα και ένα Βραβείο Επιλογής Κριτικών για την ερμηνεία της στην ταινία. Ενώ ήταν έτοιμη για το τρόπαιο, στα βραβεία SAG του Σαββάτου έχασε από τη Λίλι Γκλάντστόουν στην κατηγορία καλύτερης ηθοποιού Η 37χρονη Γκλάντστοουν, πήρε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού για την εξαιρετική της ερμηνεία σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Killers Of The Flower Moon» στην εκδήλωση στο Λος Άντζελες.