ΚΟΣΜΟΣ

Για πρώτη φορά χαρτογραφήθηκαν τα σημεία που εμφανίζονται UFO στην Αμερική

Για πρώτη φορά χαρτογραφήθηκαν τα σημεία που εμφανίζονται UFO στην Αμερική
Φωτ.: Unsplash

Πολύ ενδιαφέρουσες οι διαπιστώσεις τω νεπιστημόνων για τα σημεία που εμφανίζονται τα UFO 

Τα hotspots για UFO στην Αμερική αποκαλύπτονται σε νέο χάρτη που δείχνει σχεδόν 100.000 θεάσεις σε διάστημα δύο δεκαετιών.

Σύμφωνα με την Daily Mail το πρώτο βήμα προς τον εντοπισμό των αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων (ΑΤΙΑ) μπορεί να είναι η χαρτογράφηση των περιοχών όπου αυτά τα αινίγματα παρατηρούνται περισσότερο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Γεωγράφοι του Πανεπιστημίου της Γιούτα - σε συνεργασία με τον πρόσφατα συνταξιοδοτηθέντα επικεφαλής του Πενταγώνου για τα ΑΤΙΑ Dr. Sean Kirkpatrick - ανέλυσαν περίπου 98.000 συνολικές αναφορές ΑΤΙΑ που κάλυπταν μια περίοδο 20 ετών κατά τη διάρκεια του 21ου αιώνα, από το 2001 έως το 2020.

Οι ερευνητές διασταύρωσαν τα δεδομένα με βάση την πυκνότητα του τοπικού πληθυσμού, τα επίπεδα φωτορύπανσης, την ετήσια νεφοκάλυψη, την κάλυψη του θόλου των δέντρων, την εγγύτητα σε αεροδρόμια και στρατιωτικές βάσεις και μια σειρά άλλων παραγόντων που επηρεάζουν τον αριθμό των παρατηρήσεων UFO.

Αυτό που βρήκαν ήταν η στατιστική απόδειξη της μακροχρόνιας υποτιθέμενης «ιστορικής σχέσης» μεταξύ των ΑΤΙΑ και της αμερικανικής Δύσης.

Η αξιολόγηση της μελέτης τους ανά κομητεία ανέδειξε καυτά σημεία ή κόκκινες ζώνες, τις περισσότερες φορές ακριβώς ανατολικά των Βραχωδών Ορέων ή προς τον Ειρηνικό Ωκεανό, αλλά και μερικές περίεργες ακραίες περιπτώσεις, όπως η κομητεία Georgetown της Νότιας Καρολίνας και η Union του Κεντάκι.