ΚΟΣΜΟΣ

Μπριζίτ Μακρόν: Όταν η 10χρονη κόρη της έμαθε για τη σχέση της με τον έφηβο τότε Γάλλο πρόεδρο

Tο προεδρικό ζεύγος Μακρόν
Tο προεδρικό ζεύγος Μακρόν
ΑΡ

Η κόρη της πρώτης κυρίας της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν μιλάει για τη σχέση της μητέρας της με τον πρόεδρο της Γαλλίας, τη διαφορά ηλικίας τους και τα κουτσομπολιά για την ιδιαίτερη σχέση 

H Tιφέν Οζιέρ ήταν μόλις 10 ετών όταν η μητέρα της ξεκίνησε μια σχέση με έναν από τους μαθητές της. Τριάντα χρόνια αργότερα, μιλάει για το σκάνδαλο που προκάλεσε τότε ο έρωτας της μητέρας της Μπριζίτ με τον Εμανουέλ Μακρόν και τις αναταράξεις που προκάλεσε στην οικογένεια.

Με αφορμή την κυκλοφορία του μυθιστορήματός της «Assises» (εκδ. Stock), η μικρότερη κόρη της πρώτης κυρίας της Γαλλίας επέστρεψε στις συνθήκες του διαζυγίου των γονιών της. Η κόρη της Μπριζίτ Μακρόν ήταν 10 ετών όταν οι γονείς της χώρισαν το 1994. Στη συνέχεια χρειάστηκε να αντιμετωπίσει το σκάνδαλο της σχέσης της 41χρονης μητέρας της με τον πρώην μαθητή της Εμμανουέλ Μακρόν, που ήταν μόλις 17 ετών.

Πριν ακόμη χωρίσουν η καθηγήτρια λογοτεχνίας και ο πρώτος της σύζυγος, Αντρέ Λουί Οζιέρ (που έφυγε από τη ζωή το 2020 σε ηλικία 68 ετών) η κόρη τους λέει ότι η σχέση που ξεκίνησε με τον Εμανουέλ Μακρόν είχε ήδη καταδικαστεί από τους κατοίκους της πόλης. Ο νεαρός Εμανουέλ χτυπούσε συχνά το κουδούνι στο σπίτι τους και οι φήμες φούντωναν. Φήμες που φυσικά είχαν αντίκτυπο στα τρία παιδιά του σπιτιού: την Tιφέν, την αδερφή της Λοράνς (17 ετών και στη συνέχεια συμμαθήτρια του Μακρόν) και τον αδελφό τους Σεμπαστιάν (19 ετών). Ο 49χρονος σήμερα Σεμπαστιέν είναι μηχανικός, ειδικός στην Στατιστική, η Λοράνς είναι καρδιολόγος και η Τιφέν δικηγόρος.

Σε συνέντευξή της στο Paris Match (28/2), η 40χρονη δικηγόρος μίλησε για όλους και όλα:«Ένας χωρισμός είναι οδυνηρός, όμως, όταν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο, είναι ακόμα πιο οδυνηρός. Έμαθα πολλά για την ανθρώπινη φύση. Ξέρω πως σε στιγμές σαν αυτή, πρέπει να επικεντρώνεσαι σε ό,τι είναι ουσιώδες και να προχωράς μπροστά, άσχετα από την κριτική. Οι επιθέσεις, τα πισώπλατα μαχαιρώματα, η κριτική. Δεν ήταν ακόμα η εποχή των social media, όμως ζούσαμε σε μία μικρή επαρχιακή πόλη. Ο κόσμος γνώριζε τα πάντα», δήλωσε η Τιφέν Οζιέρ. Η κόρη της Μπριζίτ Μακρόν δήλωσε πως η διαφορά ηλικίας της μητέρας της με τον Γάλλο πρόεδρο δεν την ενοχλεί.

Η Τιφέν Οζιέρ έγινε μάρτυρας του χωρισμού των γονιών της το 1994, και ακολούθησε το διαζύγιο το 2006. Μια περίοδος κατά την οποία η ιστορία αγάπης μεταξύ της 39χρονης τότε Μπριζίτ και του 15χρονου Εμανουέλ Μακρόν πήρε σάρκα και οστά και προκάλεσε σκάνδαλο στη γαλλική επαρχία. Εκτός από τη μεγάλη διαφορά ηλικίας, η δυναμική μαθητή-δασκάλας είχε προκαλέσει πλήθος σχολίων. Μάρτυρας αυτών των γεγονότων, η κόρη της Μπριζίτ Μακρόν παραδέχεται ότι «έμαθε πολλά για την ανθρώπινη φύση» εκείνη την εποχή.

Πράγματι, η νεαρή κοπέλα που ήταν εκείνη την εποχή μπόρεσε να ακούσει τα προσβλητικά σχόλια που διαπερνούσαν τον προστατευτικό τοίχο που είχαν στήσει οι γονείς της. Όμως, παρά την κριτική, η ίδια απέκτησε ανοιχτό μυαλό και την τάση να επηρεάζεται από τους γύρω. «Παρ' όλα αυτά, στάθηκα όρθια. Απέκτησα ένα ανοιχτό μυαλό, την επιθυμία να προχωράω χωρίς να ακούω τον περιφερειακό θόρυβο, μεγαλύτερη ανοχή. Ένας οικογενειακός χωρισμός μπορεί να είναι στενάχωρος, αλλά και ευκαιρία. Οι μικτές οικογένειες μπορεί να γίνουν σημαντικές. Έχω μια αξιολάτρευτη μητέρα και έναν αξιολάτρευτο πατριό » λέει σήμερα.

Απόδειξη της αγάπης των παιδιών της Μπριζίτ στον αρχηγό του κράτους, η αδελφή της Λοράνς του στέλνει ένα μήνυμα στο μυθιστόρημά της. «Στον Εμανουέλ, που μου έδειξε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο», έγραψε σε ένα απόσπασμα που δημοσίευσε η Le Parisien στις 25 Φεβρουαρίου. Λέξεις που λένε πολλά για τον όμορφο δεσμό τους.

Η Τιφέν Οζιέρ το 2017 συμμετείχε ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του Μακρόν ενώ τον Απρίλιο του 2022, όταν ο Μακρόν επανεξελέγη πρόεδρος ήταν στο πλευρό εκείνου και της μητέρας της. Η Μπριζίτ παντρέυτηκε τον Εμανουέλ Μκαρόν το 2007 στο δημαρχείο του Τουκέ, μιας μικρής παραθαλάσσιας πόλης στη βόρεια Γαλλία, όπου το προεδρικό ζεύγος διαθέτει εξοχική κατοικία και την επισκέπτεται συχνά στις διακοπές του.

Στις 6 Μαρτίου αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο μυθιστόρημα της Τιφέν Οζιέρ με τίτλο «Assises» (Κακουργιοδικείο), το οποίο μιλά για μια απαγορευμένη αγάπη και το εμπνεύστηκε από ιστορίες που βίωσε στη δουλειά της, όπως δήλωσε.

Αν και από τον τίτλο του θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει πως η συγγραφέας αναφέρεται στην ιστορία αγάπης του Γάλλου προέδρου με την μητέρα της, στην εισαγωγή γίνεται κατανοητό πως εμπνεύστηκε πράγματι το πρώτο της μυθιστόρημα από ιστορίες γυναικών που κατέφυγαν στη Δικαιοσύνη μετά από ένα βιασμό, από επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας ή επειδή υπήρξαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Σε μία από τις ιστορίες της πρωταγωνιστές είναι ένα παράνομο ζευγάρι, παντρεμένοι και οι δύο με την γυναίκα να έχει μεγάλη διαφορά ηλικίας από τον αγαπημένο της.