ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονία εγκύου γυναίκας της κοινότητας των Άμις στην Πενσυλβάνια

Δολοφονία εγκύου γυναίκας της κοινότητας των  Άμις στην Πενσυλβάνια
Φωτ.: Unsplash- Αρχείο

Η Πενσυλβάνια έχει μία από τις μεγαλύτερες κοινότητες  Άμις

Ένας άνδρας από την Πενσυλβάνια συνελήφθη το Σάββατο και κατηγορήθηκε για τη δολοφονία μιας εγκύου γυναίκας της κοινότητας των Άμις, το πτώμα της οποίας βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ο συνολικός πληθυσμός των Άμις, που εσχάτως στην χώρα μας ακούστηκαν λόγω της ταύτισης με την υπόθεση του παλαιοχριστιανού της Κορινθίας, είναι σχεδόν 400.000 άτομα σε εκατοντάδες οικισμούς σε 32 πολιτείες, τον Καναδά και τη Βολιβία. Η Πενσυλβάνια έχει μία από τις μεγαλύτερες κοινότητες Άμις.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο Σον Κράστον, 52 ετών, από το Κόρι, κατηγορείται για ανθρωποκτονία, ανθρωποκτονία αγέννητου παιδιού, διάρρηξη και εγκληματική καταπάτηση, ανακοίνωσε η πολιτειακή αστυνομία της Πενσυλβάνια.

Δεν του επετράπη η καταβολή εγγύησης κατά την προκαταρκτική απαγγελία κατηγορίας νωρίς το πρωί του Σαββάτου και κρατείται στη φυλακή της κομητείας Crawford. Τα ηλεκτρονικά αρχεία του δικαστηρίου δείχνουν ότι η προκαταρκτική ακρόαση έχει προγραμματιστεί για τις 15 Μαρτίου δεν αναφέρουν δικηγόρο υπεράσπισης.

Η σύλληψη του Κράνστον έρχεται λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου οι αρχές βρήκαν το πτώμα της Ρεμπέκα Α. Μπάιλερ, 23 ετών, στο σαλόνι του σπιτιού της, λίγα χιλιόμετρα από το Σπάρτανσμπεργκ.Η αστυνομία δήλωσε ότι φαινόταν να έχει τραύματα από κοψίματα στο λαιμό και το κεφάλι της.

Η δολοφονία συγκλόνισε την αγροτική κοινότητα στη βορειοδυτική Πενσυλβάνια, όπου οι άνθρωποι λένε ότι οι Άμις τα πάνε καλά με τους γείτονές τους στην περιοχή.

Η αστυνομία ξεκίνησε την έρευνά της στις 26 Φεβρουαρίου, όταν ο σύζυγος της Μπάιλερ, Άντι Μπάιλερ, βρήκε το πτώμα της μέσα στο σπίτι λίγο μετά το μεσημέρι. Η αστυνομικός Σύνθια Σικ δήλωσε την Πέμπτη στο Associated Press ότι η έρευνα και η αυτοψία έδωσαν στην αστυνομία μια ιδέα για το τι φονικό όπλο μπορεί να χρησιμοποιήθηκε.

Τα δύο μικρά παιδιά του Μπάιλερ που βρίσκονταν στο σπίτι δεν έπαθαν τίποτα, δήλωσε η Σικ.

Το σπίτι των Μπάιλερς βρίσκεται κατά μήκος ενός χωματόδρομου σε μια πολύ απομακρυσμένη αγροτική περιοχή. Πλήθος Άμις προσήλθαν την Πέμπτη το βράδυ σε ένα σπίτι της κοινότητας. Πολλοί έφτασαν με άμαξες που φωτίζονταν από τα φώτα των προβολέων κατά μήκος των στενών επαρχιακών δρόμων.

Οι κάτοικοι δήλωσαν ότι οι Άμις έχουν μακροχρόνια παρουσία στην περιοχή και συναναστρέφονται καλά με τη γύρω κοινότητα. Άμις και μη Άμις επισκέπτονται ο ένας τα σπίτια του άλλου, και οι Άμις εργάζονται σε δουλειές για τους κατοίκους που δεν είναι Άμις και παρευρίσκονται σε εκδηλώσεις όπως οι τηγανητές πατάτες ψαριών, είπαν.

Οι γείτονες έχουν συγκεντρώσει χρήματα για να βοηθήσουν την οικογένεια Μπάιλερ.

Οι κοινότητες των Άμις

Οι Άμις γενικά ακολουθούν βασικές χριστιανικές πεποιθήσεις και πρακτικές, αλλά δεν είναι ομοιογενείς, σύμφωνα με το Κέντρο Young Center for Anabaptist and Pietist Studies στο Elizabethtown College στην Πενσυλβάνια.

Είναι γνωστοί για τα απλά ρούχα και για το ότι βασίζονται σε άλογα και καρότσια για τις μεταφορές τους. Οι τοπικές κοινότητες διατηρούν ποικίλους κανόνες και περιορισμούς όσον αφορά το ντύσιμο, τη χρήση της τεχνολογίας και τη συμμετοχή στην αμερικανική κοινωνία.