ΚΟΣΜΟΣ

Φίλιππος: Η μάχη του με τα μοχθηρά και σνομπ πεθερικά του - Τον χλεύαζαν επειδή ήταν «αμόρφωτος»

Φίλιππος: Η μάχη του με τα μοχθηρά και σνομπ πεθερικά του - Τον χλεύαζαν επειδή ήταν «αμόρφωτος»

Για τον πρίγκιπα Φίλιππο, η μετακόμιση στο Clarence House έφερε ανακούφιση από τις δύσκολες σχέσεις που είχε με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια

Ως νεόνυμφοι, η πριγκίπισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος είχαν αυτό που οι αυλικοί τους θεωρούσαν έναν απόλυτα σύγχρονο γάμο.

Τον Ιούλιο του 1949, δύο χρόνια μετά τον γάμο τους, μετακόμισαν στο Clarence House, το οποίο είχε ανακαινιστεί όπως επιθυμούσε ο Δούκας του Εδιμβούργου.

Ένας ιδιωτικός κινηματογράφος στο υπόγειος μέχρι μια αυτοματοποιημένη ντουλάπα που θα έβγαζε τα κοστούμια της επιλογής του χρήστη με το πάτημα ενός ηλεκτρονικού κουμπιού ήταν μόνο κάποιες από τις πολυτέλειες που επιθυμούσε ο νεόνυμφος.

Για τον Φίλιππο, η μετακόμιση στο Clarence House έφερε ανακούφιση από τις δύσκολες σχέσεις που είχε με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Τα πεθερικά του, ο Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ' και η Βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκονταν συχνά στα ανάκτορα και η ατμόσφαιρα εκεί ήταν «πολύ αποπνικτική» σύμφωνα με τον Λόρδο Μπραμπούρν, τον σύζυγο της ξαδέρφης του Φίλιππου, Πατρίσια Μάουντμπάτεν.

«Τον αντιμετώπισαν ως αουτσάιντερ», είπε. «Δεν ήταν πολύ διασκεδαστικό. Γελούσε, αλλά μέσα του πρέπει να πονούσε», αναφέρει ο Λόρδο Μπραμπούρν.

«Ο Φίλιππος είναι πολύ τυχερός που κέρδισε τον έρωτά της συζύγου του», αναφέρουν πηγές του παλατιού. Παρόλο που ο Βασιλιάς είχε συμπαθήσει τον Φίλιππο, είχε αναρωτηθεί σε ένα γράμμα προς τη βασίλισσα Μαρία μήπως ήταν ασφαλέστερο για την κόρη του να παντρευτεί έναν Άγγλο — ειδικά έναν με λιγότερο αμφιλεγόμενο οικογενειακό υπόβαθρο από τον Φίλιππο, του οποίου η μητέρα ήταν Γερμανίδα πριγκίπισσα και της οποίας οι αδερφές είχαν παντρευτεί Ναζί.

Από την πλευρά της η τότε Βασίλισσα διέδιδε ότι ότι ο γαμπρός της ήταν «κρύος». . . στερούμενος της αίσθησης του χιούμορ μας αφού ήταν τραχύς σαν χαρακτήρας».

Πηγή: Daily Mail