ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Το «χρυσό deal» που θα τον κάνει πλουσιότερο κατά 3 δισ. δολάρια

O Nτόναλντ Τραμπ
O Nτόναλντ Τραμπ
ΑΡ

Η Truth Social η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο, αποφέροντας δυνητικά στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το πράσινο φως στα σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ για την εισαγωγή της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με την υπογραφή του στο χρηματιστήριο, έδωσαν οι επενδυτές, κίνηση που αναμένεται να κάνει τον Αμερικανό πρώην πρόεδρο πλουσιότερο κατά περίπου 3 δισ. δολάρια.

Η κίνηση-μάτ έγινε την ώρα που ο Τραμπ αντιμετωπίζει διάφορες νομικές υποθέσεις εναντίον του, όπως η επίπτωση από μία δικαστική απόφαση ύψους 454 εκατομμυρίων δολαρίων για μια υπόθεση απάτης στη Νέα Υόρκη.

Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Ντόναλντ Τραμπ, η Truth Social, πρόκειται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο .Αυτό σημαίνει ότι ο όμιλος Trump Media & Technology Group (TMTG), του οποίου το κορυφαίο προϊόν είναι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, θα αρχίσει σύντομα να διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο Nasdaq.

Σε ψηφοφορία που διεξήχθη σήμερα (22/3) η εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία κέλυφος ΤΜΤG, ενέκρινε τη συμφωνία για τη συγχώνευση με την επιχείρηση μέσων ενημέρωσης του κ. Τραμπ. Η συμφωνία αποτιμά το πλειοψηφικό του μερίδιο στην εταιρεία σε περίπου 3,6 δισ. δολάρια.

Το απροσδόκητο κέρδος θα μπορούσε να αποδειχθεί ζωτικής σημασίας καθώς ο Τραμπ αντιμετωπίζει τις οικονομικές συνέπειες μιας σειράς νομικών υποθέσεων, την ώρα που βάζει πλώρη για το Λευκό Οίκο, έχοντας ήδη εξασφαλίσει και μαθηματικά το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία.

Το Truth Social ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022, ένα χρόνο μετά την έξωση του Τραμπ από μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μετά την εξέγερση που έλαβε χώρα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Έκτοτε αποκαταστάθηκε, αλλά παραμένει στο Truth Social και το επιστρατεύει σχεδόν αποκλειστικά ως μέσο για τα μηνύματά του.

Εν τω μεταξύ, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Digital World, Πάτρικ Ορλάντο, και οι πρώην επιχειρηματικοί συνεργάτες του Τραμπ, Άντι Λιτίνσκι και Γουές Μος, υπέβαλαν χωριστά μήνυση για να εμποδίσουν τη συγχώνευση.