ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νίκη Τράμπ για τα 454 εκατ. δολάρια - Μπλόκαρε η κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του

tramp
AP

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα χρειαστεί να καταθέσει μιρκότερο ομόλογο ύψους 175 εκατομμυρίων δολαρίων, αντί των 454 εκατομμυρίων δολαρίων, εμποδίζονταν έτσι την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του

Μία μεγάλη δικαστική νίκη πέτυχε ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ, κατά τη σημερινή διαδικασία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα χρειαστεί να καταθέσει μιρκότερο ομόλογο ύψους 175 εκατομμυρίων δολαρίων, αντί των 454 εκατομμυρίων δολαρίων, εμποδίζονταν έτσι την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του.

«Σέβομαι πολύ την απόφαση του δευτεροβάθμιου τμήματος και θα προωθήσω είτε τα 175 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά ή ομόλογα ή τίτλους ή οτιδήποτε είναι απαραίτητο, πολύ γρήγορα», είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης .

Το γραφείο της Γενικής Εισαγγελίας της Νέας Υόρκης Λετίθια Τζέιμς, το οποίο χειρίζεται την πολιτική υπόθεση, δήλωσε ότι ο Τραμπ «εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την ευθύνη για την τρομακτική απάτη του».

Οι νομικοί ελιγμοί του Τραμπ καθυστέρησαν τρεις από αυτές τις ποινικές δίκες, ενώ μία τέταρτη, θα ξεκινήσει στις 15 Απριλίου.

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος διεκδικεί με αξιώσεις νέα προεδρική θητεία απέναντι στον Τζο Μπάιντεν, έχει δηλώσει αθώος στις ποινικές υποθέσεις και έχει αρνηθεί ότι διέπραξε αδικοπραγία σε όλες τις υποθέσεις.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση ο Ντόναλντ Τραπ, κάνει λόγο για πολιτική βεντέτα από Δημοκρατικό αντίπαλό του.