ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Ταϊβάν: Τρόμος από τα 6,3 Ρίχτερ – Δεκάδες ο μετασεισμοί πάνω από 4,5 Ρίχτερ

Σεισμός στην Ταϊβάν: Τρόμος από τα 6,3 Ρίχτερ – Δεκάδες ο μετασεισμοί πάνω από 4,5 Ρίχτερ

Σείεται η γη τις τελευταίες ώρες στην Ταϊβάν. Η χώρα βρίσκεται κοντά σε σημείο όπου τέμνονται δύο τεκτονικές πλάκες και δοκιμάζεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ταϊβάν στις 02:32 τα ξημερώματα της Τρίτης (τοπική ώρα - 21:32 της Δευτέρας στην Ελλάδα), σύμφωνα με την σεισμολογική υπηρεσία της νησιωτικής χώρας.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην επαρχία Χουάλιεν και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 5,5 χιλιόμετρα, διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Έξι λεπτά νωρίτερα είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση 6 Ρίχτερ, με επίκεντρο λίγα χιλιόμετρα βορειότερα.

Οι δύο σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί στην πρωτεύουσα Ταϊπέι, ενώ δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για σημαντικές καταστροφές.

Η σεισμική δραστηριότητα παρουσιάζει έξαρση στην Ταϊβάν μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε στις 3 Απριλίου τη νήσο.

Η γη τρέμει – Κτήρια είναι ετοιμόρροπα

Περισσότερες από 80 σεισμικές δονήσεις, έχουν καταγραφεί τις τελευταίες οκτώ ώρες στην Ταϊβάν από τη μετεωρολογική υπηρεσία της νήσου.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία στη Χουάλιεν, ετοιμόρροπο είναι ένα ξενοδοχείο που είχε ήδη υποστεί σημαντικές ζημιές από τον σεισμό της 3ης Απριλίου και είχε εκκενωθεί.

Στην Ταϊβάν οι σεισμοί είναι συχνοί, καθώς το νησί βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου ενώνονται δύο τεκτονικές πλάκες. Το Σεπτέμβριο του 1999 σεισμός 7,3 βαθμών είχε προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 2.000 ανθρώπων, στη χειρότερη καταστροφή στη σύγχρονη ιστορία της Ταϊβάν.