ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ο Αυστριακός καγκελάριος δώρισε στον Γάλλο πρόεδρο... γάντια του μποξ - Ο «Ρόκι Μακρόν»

O Μακρόν απέκτησε γάντια του μποξ
O Μακρόν απέκτησε γάντια του μποξ

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ έκανε ένα μάλλον ασυνήθιστο δώρο στον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ένα ζευγάρι κόκκινα γάντια του μποξ

Ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ ήθελε προφανώς να πρωτοτυπήσει κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι, όπου είχε συνομιλίες με τον Εμανουέλ Μακρόν, καθώς το δώρο που επέλεξε για τον οικοδεσπότη του ήταν όχι μόνο χρήσιμο αλλά και επίκαιρο.

«Μοιραζόμαστε τα ίδια πάθη», είπε στους δημοσιογράφους ο 51χρονος Αυστριακός πολιτικός, σχολιάζοντας την κοινή τους αδυναμία στην πυγμαχία.Ο Μακρόν από την πλευρά του φόρεσε το ένα γάντι για να ελέγξει πιθανότατα εάν είναι στα... μέτρα του.

Η επίσημη φωτογράφος του Γάλλου προέδρου είχε δώσει πρόσφατα στη δημοσιότητα φωτογραφίες του να ρίχνει μπουνιές σε ένα σάκο του μποξ φορώντας ένα μαύρο t- shirt. «Ο Ρόκι Μακρόν», είχε σχολιάσει με μπόλικη δόση χιούμορ η γερμανική εφημερίδα Bild.


Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στις 20 Μαρτίου στο Instagram από την επίσημη φωτογράφο του Γάλλου προέδρου, Soazig de la Moissonnière, δείχνουν τον Μακρόν πιο αποφασισμένο από ποτέ, καθώς όπως σχολίασαν οι αναλυτές το επικοινωνιακό τέχνασμα από το επιτελείο του Γάλλου προέδρου δεν ειναι τυχαίο στη δεδομένη συγκυρία.

Ο Γάλλος πρόεδρος σχολίασε ο Guardian μιμείται τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν που έχει δημοσιεύσει πολλές φορές φωτογραφίες για να δείξει στους συμπολίτες του όπως και στην διεθνή κοινότητα ότι είναι σε άψογη φόρμα και έτοιμος για όλα. Πρόσφατα, ο Μακρόν είχε δηλώσει ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη για πόλεμο αν θέλει την ειρήνη.

Πολλοί εξέλαβαν τις φωτογραφίες του «πυγμάχου» Μακρόν ως απάντηση στον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος φωτογραφίζεται συχνά να κάνει εξτρίμ σπορ, να κυνηγάει, να ψαρεύει και να κάνει ιππασία στη Σιβηρία. Δεν έλειψαν και οι κακές γλώσσες που σχολίασαν οτι η επίσημη φωτογράφος του «πείραξε» τις φωτογραφίες για να φαίνεται ο Γάλλος πρόεδρος πιο μυώδης και πιο εντυπωσιακός, όπως σχολιάζει το δημοσίευμα.