Σοφία της Ισπανίας: Πρώτη ανακοίνωση από τον βασιλιά Φελίπε για την υγεία της μητέρας του

Newsbomb

Στο νοσοκομείο η βασιλομήτωρ Σοφία
ΑΡ

Ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας ενημέρωσε το κοινό για την υγεία της μητέρας του, βασίλισσας Σοφίας η οποία εισήχθη σε νοσοκομείο της Μαδρίτης με λοίμωξη

Ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας μίλησε για πρώτη φορά από τότε που νοσηλεύτηκε η μητέρα του βασίλισσα Σοφία. Την Τετάρτη, ο 56χρονος βασιλιάς της Ισπανίας εθεάθη να φεύγει από το Διεθνές Νοσοκομείο Ruber στη Μαδρίτη, όπου η 85χρονη μητέρα του φέρεται να εισήχθη για λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος στις 9 Απριλίου.

«Είναι πολύ καλά, ευδιάθετη και πρόθυμη να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό», είπε ο βασιλιάς Φελίπε στα μέσα ενημέρωσης από το αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με την εφημερίδα ABC, ο μονάρχης είχε ήδη περάσει χρόνο με τη μαμά του στο νοσοκομείο όταν έκανε εισαγωγή την προηγούμενη μέρα. Επικαλούμενο πληροφορίες του παλατιού, ανέφερε ότι η κατάσταση της βασίλισσας Σοφίας ήταν «πολύ ευνοϊκή» και ότι παραμένει «υπό παρακολούθηση».

Η βασιλομήτωρ της Ισπανίας εμφανίστηκε στη Μαδρίτη την ημέρα πριν μπει στο νοσοκομείο για να παραστεί στη λειτουργία προς τιμήν του Fernando Gomez-Acebo στην Iglesia del Sacramento, τον Καθεδρικό Ναό των Ενόπλων Δυνάμεων της Μαδρίτης. Η βασίλισσα Σοφία απέδωσε τα σέβη της στη λειτουργία στον αείμνηστο πρίγκιπα Φερνάντο ντε Μπορμπόν, πρώτος εξάδερφο του Ισπανού βασιλιά Φελίπε και ανιψιό του Χουάν Κάρλος. Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης ο γιος της Βασιλιάς Φελίπε και η σύζυγός του Βασίλισσα Λετίθια.

Στις 6 Απριλίου, η πρώην βασίλισσα Σοφία φωτογραφήθηκε επίσης καθώς κατευθυνόταν στον γάμο της Τερέζα Ουρκίχο, εγγονής της πριγκίπισσας Τερέζα των Βουρβόνων και των Δύο Σικελιών με τον δήμαρχο Μαδρίρης, Χοσέ Λουίς Μαρτίνες-Αλμέιδα.

Η βασίλισσα Σοφία λέγεται ότι έχει πολύ καλή υγεία και φέρεται να νοσηλεύτηκε τελευταία φορά όταν γέννησε τον μελλοντικό βασιλιά Φελίπε το 1968, σύμφωνα με το Euro Weekly News. Η Σοφία και ο Χουάν Κάρλος είχαν ήδη αποκτήσει τις Πριγκίπισσες Έλενα και Κριστίνα, αλλά οι αδερφές αποκλείστηκαν από τις θέσεις τους στην ισπανική γραμμή διαδοχής καθώς ακολουθούσαν τη γνωστική πρωτογονία της ανδρικής προτίμησης

O βασιλιάς Φελίπε ανέβηκε στο θρόνο το 2014 σε ηλικία 46 ετών μετά την παραίτηση του πατέρα του, βασιλιά Χουάν Κάρλος. Ο πρώην μονάρχης άφησε την Ισπανία κάτω από ένα σύννεφο σκανδάλου εν μέσω καταγγελιών για φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος.

Ο Χουάν Κάρλος, ο οποίος κάποτε ήταν σεβαστός για τον ρόλο του στη μετάβαση της χώρας του στη δημοκρατία, παραιτήθηκε υπέρ του γιου του, ο οποίος έκτοτε κρατά αποστάσεις από τον πατέρα του σε δημόσιους χώρους. Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίσια έχουν δύο κόρες, την πριγκίπισσα Λεονόρ, 18, και την πριγκίπισσα Σοφία, 16 ετών, και η Λεονόρ ακολουθεί τον πατέρα της στη γραμμή διαδοχής του θρόνου επειδή δεν έχει αδέρφια.

Η πριγκίπισσα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τριετή στρατιωτική της εκπαίδευση, όπως συνηθίζεται για τον διάδοχο του ισπανικού θρόνου, και ολοκληρώνει μαθήματα στη Γενική Στρατιωτική Ακαδημία της Σαραγόσα. Η πριγκίπισσα Λεονόρ έχει μια βαρυσήμαντη βασιλική μοίρα μπροστά της, καθώς θα είναι η πρώτη βασίλισσα της Ισπανίας μετά τη βασίλισσα Ισαβέλλα Β' (η οποία βασίλεψε από το 1833 έως το 1868), όταν θα καθίσει στον θρόνο μια μέρα.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved