ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Το Μανχάταν στα χρώματα της Ελλάδας για την 25η Μαρτίου

Νέα Υόρκη: Το Μανχάταν στα χρώματα της Ελλάδας για την 25η Μαρτίου
Φωτογραφία: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ«/ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

Στα γαλανόλευκα η 5η Λεωφόρος της Νέας Υόρκης

Ο ελληνισμός της Νέας Υόρκης, όπως κάθε χρόνο, τίμησε την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας με παρέλαση στο Μανχάταν.

Η 5η Λεωφόρος απέκτησε ελληνικό παλμό με τους Έλληνες ομογενείς να παρελαύνουν υπο τους ήχους εμβατηρίων, μεταξύ αυτών και το «Μακεδονία Ξακουστή».

Η φετινή παρέλαση ήταν αφιερωμένη στην συμπλήρωση των πενήντα ετών από την τουρκική εισβολή και κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου.

Δεκάδες ομογενειακές οργανώσεις, κοινότητες, σχολεία, σύλλογοι και οργανισμοί του ελληνισμού και χιλιάδες πολίτες ντυμένοι με εθνικές ενδυμασίες και κρατώντας ελληνικές σημαίες στα χέρια γέμισαν με γαλανόλευκα χρώματα τους δρόμους της Νέας Υόρκης δίνοντας δυναμικό παρών στην πιο εμβληματική εκδήλωση του απόδημου ελληνισμού.

Τα βλέμματα όλων τράβηξε το άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς που παρέλασαν περήφανοι και καμαρωτοί σε άψογο σχηματισμό.

Στην παρέλαση συμμετείχαν περισσότεροι από εκατό οργανισμοί με πενηνταέξι άρματα και έντεκα φιλαρμονικές, μεταξύ αυτών η Παλαιά Φιλαρμονική της Κέρκυρας που ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη με ενενήντα μουσικούς για να πλαισιώσει την παρέλαση και τις παράλληλες εκδηλώσεις που διοργάνωσε η ομογένεια.