ΚΟΣΜΟΣ

Ρεκόρ Γκίνες: 353 μπαλαρίνες χόρεψαν ταυτόχρονα σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης (vid)

Ρεκόρ Γκίνες: 353 μπαλαρίνες χόρεψαν ταυτόχρονα σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης (vid)
YouTube

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 306 μπαλαρίνες

Εκατοντάδες νεαρές μπαλαρίνες με λευκές φούστες και αυστηρά χτενισμένα μαλλιά συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο Plaza της Νέας Υόρκης την Τετάρτη (17/4) για να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ χορού σε ένα μέρος.

Το θέαμα διοργανώθηκε από το Youth America Grand Prix, ένα πρόγραμμα υποτροφιών μπαλέτου που γιορτάζει την 25η επέτειό του με τρεις βραδιές παραστάσεων στο Lincoln Center for the Performing Arts.

Στους χορευτές περιλαμβάνονταν μαθητές ηλικίας 9 έως 19 ετών που διαγωνίζονται για υποτροφίες, καθώς και επαγγελματίες χορευτές που είναι απόφοιτοι του προγράμματος.

Η μουσική του Τσαϊκόφσκι έπαιζε καθώς οι μπαλαρίνες στέκονταν στις μύτες των ποδιών τους και άλλαζαν γρήγορα το βάρος τους από το ένα πόδι στο άλλο - ένα βήμα που ονομάζεται bourrée - διάρκειας ενός λεπτού.

Η Tina Shi, κριτής των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα: «353! Αυτό είναι ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες! Συγχαρητήρια!»

Το Youth America Grand Prix με έδρα τη Νέα Υόρκη διοργανώνει από το 1999 τον μεγαλύτερο διαγωνισμό υποτροφιών για μαθητές μπαλέτου στον κόσμο. Να σημειωθεί πως, το προηγούμενο ρεκόρ για τις μπαλαρίνες που χόρευαν μαζικά στις μύτες ήταν 306.

*Με πληροφορίες από AP