ΚΟΣΜΟΣ

«Χάνουμε εδάφη, η Ρωσία έχει τακτικές επιτυχίες», παραδέχεται Ουκρανός αρχιστράτηγος

«Χάνουμε εδάφη, η Ρωσία έχει τακτικές επιτυχίες», παραδέχεται Ουκρανός αρχιστράτηγος
AP.

«Η κατάσταση στην Ουκρανία έχει επιδεινωθεί», ανέφερε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων του Κιέβου, Ολεξάντρ Σίρσκι.

«Η κατάσταση στην Ουκρανία έχει επιδεινωθεί», παραδέχθηκε σήμερα (28/04) ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων του Κιέβου, Ολεξάντρ Σίρσκι, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ο ρωσικός στρατός έχει σημειώσει «τακτικές επιτυχίες», μέσω δημοσίευσης στα κοινωνικά δίκτυα.

Η Ρωσία «επιτίθεται σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου» και έχει εξασφαλίσει «τακτικές επιτυχίες σε ορισμένους τομείς», έγραψε ακόμη. Μεγάλο μέρος των μαχών λαμβάνει χώρα γύρω από το Τσάσιβ Γιάρ, μέρος που ελέγχεται από την Ουκρανία και στο οποίο η Ρωσία προσπαθεί να φθάσει μετά την κατάληψη της Αβντίιβκα.

Όλα αυτά, ενώ ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προχωρά σε νέες εκκλήσεις για ενίσχυση της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας και επείγουσες παραδόσεις όπλων, μετά και το χθεσινό (27/04) ρωσικό πλήγμα στον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, η Ρωσία εξαπέλυσε «μαζική επίθεση» εναντίον ενεργειακών υποδομών σε τρεις επαρχίες της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τουλάχιστον δύο άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός και οι τοπικές αρχές.

Η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας DTEK επεσήμανε ότι τέσσερα από τα θερμοηλεκτρικά της εργοστάσια υπέστησαν «σοβαρές ζημιές» από τα «μαζικά» πλήγματα, στη διάρκεια της νύκτας.

Σχετικές ειδήσεις