Σχεδόν 16.000 ερασιτέχνες χασάπηδες τραυματίσθηκαν σε διάφορες περιοχές της Τουρκίας

Οι θυσίες που έγιναν στο πλαίσιο θρησκευτικής εορτής, προκάλεσαν χιλιάδες τραυματισμούς.

Σχεδόν 16.000 ερασιτέχνες χασάπηδες τραυματίσθηκαν σε διάφορες περιοχές της Τουρκίας
AP Photo
1'

Σχεδόν 16.000 ερασιτέχνες χασάπηδες τραυματίσθηκαν στην Τουρκία την Κυριακή, πρώτη ημέρα της γιορτής της θυσίας, του Αΐντ ελ-Κεμπίρ, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.

«Την πρώτη ημέρα του Αΐντ, περίπου 16.000 άτομα εμφανίσθηκαν στα κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα εξαιτίας τραυμάτων που υπέστησαν στη διάρκεια της θυσίας», ανακοίνωσε μέσω του X ο υπουργός Φαχρετίν Κοτζά.

«Το γεγονός ότι οι θυσίες δεν πραγματοποιούνται από επαγγελματίες ευθύνεται για τις καταστάσεις αυτές», εκτιμά ο υπουργός, ο οποίος κάλεσε όσους δεν έχουν ακόμα θυσιάσει τα ζώα τους να προσέχουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 1.274 άτομα τραυματίσθηκαν στην Άγκυρα, 840 στην Κωνσταντινούπολη και 416 στη Σμύρνη.

«Περίπου 16.000 άτομα δεν θα μπορέσουν να γιορτάσουν όπως θα το επιθυμούσαν», πρόσθεσε.

Η χθεσινή Κυριακή (16/6), σηματοδοτεί την έναρξη του Αΐντ ελ-Κεμπίρ, της σημαντικότερης γιορτής του ισλαμικού ημερολογίου, η οποία είναι επίσης γνωστή με την ονομασία Αΐντ αλ-Άντχα ή γιορτή της θυσίας και τιμά τη θυσία που ο Θεός απαίτησε από τον Αβραάμ ζητώντας του τη ζωή του γιου του - στον οποίο επέτρεψε τελικά να ζήσει.

Με την ευκαιρία αυτή, οι Τούρκοι θυσιάζουν κυρίως πρόβατα και κατσίκες και οι πιο πλούσιοι ένα μοσχάρι.

Το 2023, σχεδόν 30.000 άνθρωποι είχαν τραυματισθεί τις τέσσερις ημέρες που διαρκεί η γιορτή στην Τουρκία, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή