ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνογαλλική συνεργασία για την εκπαίδευση

Ελληνογαλλική συνεργασία για την εκπαίδευση

Προωθείται η Ελληνογαλλική συνεργασία στην Εκπαίδευση, μετά την επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Θεόδωρου Π. Παπαθεοδώρου στο Παρίσι.

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Θεόδωρου Π. Παπαθεοδώρου με τον Γάλλο Υπουργό Παιδείας κ. V. Peillon, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Υφυπουργού στο Παρίσι από 3 έως 5 Οκτωβρίου 2012.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προώθηση της Eλληνογαλλικής συνεργασίας σε θέματα εκπαίδευσης και ο προγραμματισμός καθώς και η υλοποίηση κοινών δράσεων μεταξύ των δύο Υπουργείων.

Αποφασίστηκε , μεταξύ άλλων, η συγκρότηση Ελληνογαλλικής ομάδας εμπειρογνωμόνων υψηλού επιπέδου για θέματα Διοίκησης της Εκπαίδευσης και ανταλλαγής συμπερασμάτων για «πολιτικές καλών πρακτικών( best practices )». Επίσης, προγραμματίστηκε η από κοινού προώθηση και εμβάθυνση μέσω διδασκαλίας των αρχών της Δημοκρατίας και εμπέδωσης της ιδιότητας και των υποχρεώσεων του του πολίτη στο Σχολείο, για την αντιμετώπιση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Τις δύο πλευρές απασχόλησαν ιδιαίτερα

η υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας για το Σχολικό Αθλητισμό μεταξύ των δύο Υπουργείων.

θέματα στήριξης της διδασκαλίας της Ελληνικής και Γαλλικής γλώσσας, αντίστοιχα στα εκπαιδευτικά συστήματα των δύο κρατών και η ανάληψη σχολικών δράσεων,

η από κοινού προώθηση πολιτικών και δράσεων Περιβαλλοντικής Αγωγής και η δημιουργία Σχολικού Ευρωπαϊκού Δικτύου,

η συνεργασία των δύο Υπουργείων σε θέματα πρόληψης της σχολικής βίας.

Συζητήθηκαν επίσης η ανάπτυξη των εκπαιδευτικών ανταλλαγών μαθητών και διδασκόντων καθώς και η σύνδεσή τους με την προώθηση θεματικών εκπαιδευτικών δράσεων.

Τέλος, έμφαση δόθηκε στη συζήτηση των εξελίξεων για τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της σχολικής εκπαίδευσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία.

Ιδιαίτερη συνάντηση είχε ο κ. Παπαθεοδώρου με το Διευθυντή του Γραφείου της Υπουργού Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας για την προώθηση των Διαπανεπιστημιακών Σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού συναντήθηκε και με τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO κα. Irina Bokova, με την οποία συζήτησε θέματα αναβάθμισης των σχέσεων του Υπουργείου Παιδείας με τον Διεθνή Οργανισμό.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων