ΚΟΣΜΟΣ

Οι Anonymous για τον Πούτιν, τον Ασάντζ και το TYLER

Οι Anonymous για τον Πούτιν, τον Ασάντζ και το TYLER

Σε μία αποκλειστική συνέντευξη στη «Φωνή της Ρωσίας» ο εκπρόσωπος των Anonymous πληροφόρησε, πως στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 η ομάδα προγραμματίζει να ενεργοποιήσει την δική της, φθηνή και αποκεντρωμένη online πλατφόρμα TYLER. Προορίζεται για δημοσίευση σοβαρών πληροφοριών, τις οποίες οι κυβερνήσεις των διαφόρων κρατών κρύβουν από τους πολίτες τους.

John Robles: Γιατί χώρισαν οι δρόμοι των Anonymous και του WikiLeaks;

Anonymous: Οι Anonymous δεν κρατούν μια επίσημη στάση σχετικά με το WikiLeaks. Δεν έπαψαν όλοι οι «Anonymous» να συνεργάζονται με το WikiLeaks, το οποίο κάνει μία καλή δουλεία. Οι Anonymous είναι υπέρ της ελευθερίας του λόγου και πληροφοριών.

Επειδή το WikiLeaks εφάρμοζε το Paywall – σύστημα, το οποίο δεν έδινε πρόσβαση στις πληροφορίες χωρίς να γίνει μια δωρεά, μερικοί «Anonymous» είδαν σε αυτό λογοκρισία, γι’ αυτό άρχισαν να εμφανίζονται οι ιστοσελίδες όπως η Par: AnoIA (par-anoia.net), οι οποίες δημοσίευαν τις πληροφορίες ανεξάρτητα από το WikiLeaks. Αλλά και πάλι, μιλάμε αποκλειστικά για την ελευθερία του λόγου και πληροφοριών.

Το μοντέλο του WikiLeaks απεδείχθη, μεταξύ των άλλων, μη βιώσιμο, επειδή επικεφαλής του προγράμματος ήταν ένας άνθρωπος, τον οποίο μπορούσαν να τον βγάλουν έξω, γεγονός το οποίο κα συνέβη με τον Ασάντζ.

R: Εάν το WikiLeaks καταρρεύσει, αυτό θα επιδράσει στον Τζουλιάν Ασάντζ και στη σημερινή του κατάσταση;

Α: Η τρέχουσα κατάσταση προσφέρει μεγάλα περιθώρια για δουλειά και πολλούς λόγους για ανησυχία. Ελπίζω ο Ασάντζ να λάβει την διπλωματική ασυλία.

R: Σε τι θα είναι καλύτερο το TYLER από το WikiLeaks;

Α: Το TYLER μία μαζικά δημοσιευόμενη, δίχως λογοκρισία, σε συνεργασία με το Wiki-P2P Cipherspace δομή.

R: Επιλέξατε σκόπιμα την ημερομηνία 21 Δεκεμβρίου του 2012; Μερικοί πιστεύουν, πως αυτή την ημέρα, όταν προκύψει η σύνοδος πλανητών, το ημερολόγιο των Μάγια θα φτάσει στο τέλος και θα συμβεί το Τέλος του Κόσμου.

Α: Όπως ίσως θα έχετε διαβάσει, το ημερολόγιο των Μάγια δεν θα φτάσει στο τέλος. Πολλοί πιστεύουν, πως είναι ένα σημείο ανόδου, αλλαγή της παγκόσμιας συνείδησης. Μια μικρή διευκρίνιση: το TYLER θα κυκλοφορήσει στις 12 Δεκεμβρίου και όχι στις 21.

R: Ποια φιλοσοφία έχουν ως βάση οι Anonymous;

Α: Εμείς δεν έχουμε κάποια «ατζέντα της ημέρας» - είμαστε άνθρωποι, οι οποίοι ταραζόμαστε με αυτά που βλέπουμε, που συμβαίνουν στο κόσμο, και εκφράζουμε την ανησυχία μας. Η διατήρηση της δικαιοσύνης και των κοινών δικαιωμάτων – είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των Anonymous.

R: Γιατί δεν έχετε επίσημους εκπροσώπους;

Α: Οι Anonymous είναι μια ομάδα ελεύθερης επικοινωνίας. Εάν είχαμε έναν επικεφαλή ή επίσημο εκπρόσωπο, θα γινόμασταν ευάλωτοι. Οι Anonymous – είναι μια ιδέα.

R: Ποια είναι η θέση των Anonymous σχετικά με την Ρωσική Ομοσπονδία και τις πληροφορίες από την Ρωσία;

Α: Ελευθερία στους Pussy Riot! Ο Πούτιν έχει προκαλέσει σοκ. Θέλει να ξεφορτωθεί το κεντρικό τραπεζικό σύστημα του Ρότσιλντ και ξέγραψε το χρέος της Αφρικής. Είναι εκπληκτικό και πολύ επικίνδυνο. Η «Νέα τάξη των πραγμάτων» θα προσπαθήσει να τον εξουδετερώσει.