ΚΟΣΜΟΣ

Έβγαζε χρήματα εκμεταλλευόμενη το μακελειό στο Νιούταουν

Έβγαζε χρήματα εκμεταλλευόμενη το μακελειό στο Νιούταουν

Μια 37χρονη γυναίκα από τη Νέα Υόρκη εξαπατούσε τους συμπολίτες της για να τους αποσπά χρηματικά ποσά, παριστάνοντας τη θεία ενός από τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στο μακελειό στο δημοτικό σχολείο του Νιούταουν.

Η Άλμπα Νουέλ ζητούσε χρήματα για την κηδεία ενός εκ των 20 παιδιών που σκότωσε ο Άνταμ Λάνζα, μέσω Facebook, τηλεφώνου και μηνυμάτων.

Η 37χρονη συνελήφθη την Πέμπτη και κατηγορείται για απάτη αλλά και ψευδή κατάθεση σε πράκτορες του FBI, οι οποίοι διερευνούν την τραγωδία στο δημοτικό σχολείο του Νιούταουν.

Αρκετοί δωρητές είχαν στείλει χρήματα σε λογαριασμό PayPal, πρόσβαση στον οποίο είχε η γυναίκα, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως ανέφερε ένας από τους δωρητές προς τους πράκτορες του FBI, η κατηγορουμένη είχε μεταβεί στον τόπο της τραγωδίας για να αναγνωρίσει το θύμα με το οποίο έλεγε ότι έχει συγγένεια. Ένας άλλος είπε ότι ήταν μεταξύ των μελών των οικογενειών που συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, κατά την επίσκεψή του στο Νιούταουν.

Όταν ρωτήθηκε από τους πράκτορες του FBI, η Άλμπα Νουέλ αρνήθηκε ότι απέσπασε πληροφορίες που σχετίζονται με την τραγωδία μέσω Facebook και ότι προσέλκυσε δωρεές στον ηλεκτρονικό της λογαριασμό.

Διαβάστε επίσης:

Τρόμος στις ράγες: Δεύτερος νεκρός στο μετρό της Νέας Υόρκης