ΚΟΣΜΟΣ

Μόνο με μετρητά στο Βατικανό

Μόνο με μετρητά στο Βατικανό

Διακόπτονται οι πληρωμές μέσω τραπεζικών λογαριασμών και καρτών ανάληψης στο Βατικανό, μετά από απόφαση της Τράπεζας της Ιταλίας, στο πλαίσιο των ερευνών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην τράπεζα της Αγίας Έδρας.

Η Τράπεζα της Ιταλίας αποφάσισε να μην ανανεώσει την άδεια στην Deutsche Bank Italia, η οποία είναι και η μόνη τράπεζα που διαχειρίζεται τις πληρωμές αυτού του είδους στο εσωτερικό του παπικού κρατιδίου. Οπότε, δεν είναι δυνατόν, πλέον, να γίνονται αναλήψεις χρημάτων από αυτόματα τραπεζικά μηχανήματα (ATM) και οι τουρίστες στα μουσεία της Αγίας Έδρας θα μπορούν να πληρώνουν το εισιτήριο μόνο με μετρητά.

Επίσης, στο φαρμακείο του Βατικανού, το οποίο διατηρεί πιο χαμηλές τιμές, προμηθεύεται φάρμακα από όλο τον κόσμο και παρέχει την δυνατότητα εισόδου και σε ξένους πολίτες, οι πληρωμές πλέον γίνονται μόνο με ρευστό.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κίνηση αυτή συνδέεται με έρευνες οι οποίες σχετίζονται με την διαφάνεια στην τράπεζα της Αγίας Έδρας, Ior.

H οικονομική εφημερίδα του Μιλάνου Il Sole 24 Ore, κάνει λόγο για «έρευνες που σχετίζονται με υποψίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

Διαβάστε επίσης:

Η επιστροφή του David Bowie

Ο «επικίνδυνος» αστεροειδής Άποφις περνά αύριο δίπλα από τη Γη

Τουρκική τράπεζα θέλει να δώσει μαζικά δάνεια σε Έλληνες αγρότες