ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε την πρώτη γυναίκα δισεκατομμυριούχο της Αφρικής

Δείτε την πρώτη γυναίκα δισεκατομμυριούχο της Αφρικής

Η Ιζαμπέλ ντος Σάντος, η μεγαλύτερη κόρη του προέδρου της Ανγκόλας Ζοζέ Εντουάρντο ντος Σάντος, είναι στα 40 της η πρώτη γυναίκα δισεκατομμυριούχος στην Αφρική, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Forbes.

"Τα τελευταία χρόνια, η Ιζαμπέλ ντος Σάντος αύξησε τις συμμετοχές τις σε πορτογαλικές επιχειρήσεις, οι οποίες αν προστεθούν στα ενεργητικά που κατέχει σε τουλάχιστον μια τράπεζα στην Ανγκόλα- επιτρέπουν να υπολογιστεί ότι η προσωπική περιουσία της υπερβαίνει τώρα το ένα δισεκατομμύριο δολάρια, κάτι που την καθιστά την πρώτη γυναίκα δισεκατομμυριούχο της Αφρικής", προσθέτει το Forbes.

Η Ιζαμπέλ ντος Σάντος γεννήθηκε το 1973 στο Μπακού. Είναι η κόρη του προέδρου της Αγκόλας, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 1979, και της πρώτης συζύγου του, της Τατιάνας Κουκάνοβα.

Η Aνγκολέζα επιχειρηματίας είναι η κύρια μέτοχος της ZON Multimedia, της μεγαλύτερης πορτογαλικής εταιρίας καλωδιακής τηλεόρασης. Κατέχει επίσης το 19,5% της πορτογαλικής τράπεζας BPI, μιας από τις σημαντικότερες εισηγμένες στο χρηματιστήριο τράπεζες της χώρας, και η αξία της συμμετοχής της υπολογίζεται σε 465 εκατομμύρια δολάρια.

Στην Ανγκόλα, η Ιζαμπέλ ντος Σάντος κατέχει το 25% της τράπεζας BIC και η αξία του μεριδίου της υπολογίζεται σε 160 εκατ. δολάρια, καθώς και το 25% της Unitel, μιας από τις δύο εταιρίες τηλεφωνίας της χώρας. Η αξία της συμμετοχής της σ' αυτή την τελευταία υπολογίζεται από μόνη της σε ένα δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.