Κίνα: Ξεκινά η δίκη του Μπο Σιλάι

Newsbomb

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη του Μπο Σιλάι, πρώην υψηλόβαθμου στελέχους του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, που βρέθηκε στο επίκεντρο ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων χρόνων.

Ο Μπο αποπέμφθηκε από την ηγεσία του κόμματος, όταν αποκαλύφθηκε ότι η σύζυγός του δολοφόνησε τον Βρετανό επιχειρηματία Νιλ Χέιγουντ.

Η εφημερίδα Ta Kung Pao αναφέρει στην ιστοσελίδα της πως η δίκη του Μπο Σιλάι θα αρχίσει την Δευτέρα στην πόλη Γκουιγιάνγκ της δυτικής Κίνας και θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Η εφημερίδα επικαλείται «καλά πληροφορημένες πηγές του Πεκίνου», αλλά δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Μπο Σιλάι, πρώην κυβερνήτης της πόλης Τσονγκτσίνγκ, κατηγορείται για διαφθορά και συγκάλυψη της δολοφονίας του Χέιγουντ - υπόθεση για την οποία έχει ήδη καταδικαστεί ως αυτουργός η σύζυγός του, Γκου Καλάι. Εκτός από τη σύζυγό του, λόγω του σκανδάλου έχουν καταδικαστεί και ένας στενός συνεργάτης του Μπο Σιλάι όπως και δύο αστυνομικοί, οι οποίοι συνέδραμαν στη συγκάλυψη.

Ο 63χρονος Μπο, πρώην υπουργός Εμπορίου, είχε χρησιμοποιήσει το αξίωμα του στην Τσονγκτσίνγκ μετά το 2007 προκειμένου να ανελιχθεί ως χαρισματικός ηγέτης.

Οι επίσημες κατηγορίες εναντίον του Μπο δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved